Урочиста посвята першокурсників ВНУ. Як це було

Урочиста посвята першокурсників ВНУ. Як це було

У Луцьку кілька тисяч першокурсників Волинського національного університету імені Лесі Українки посвятили у студенти. Найбільший університет Волині поповнили загалом 2 тисячі 758 першокурсників.

Так, привітати новоспечених студентів та магістрів прийшли не лише батьки, друзі, родичі, а й духовенство, представники міської, обласної влади та керівники державних установ, – пише ІА «Волинські Новини».

Розпочалося дійство поблизу головного корпусу ВНУ, де відкрили новий навчальний рік, а священники на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом помолилися за студентів.

Читати також: ВНУ увійшов у ТОП-25 найпопулярніших вишів України

«Ви вірите в найкращу освіту в світі – в українську, ви вірите в свій ВУЗ, ви схотіли навчатися в Україні. Я бажаю, щоб проведені роки в цьому університеті були не лише часом накопичення знань, а й часом формування особистості. Бажаю вам доброго навчання та завести нових друзів», – побажав митрополит.

Потому першокурсники та магістри спільно зачитали текст присяги студента. А згодом стартувала хода центром міста, де новоспечених студентів вітали лучани, які спостерігали за святковою процесією.

На університетському стадіоні ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось розповів про успіхи та досягнення університету, закликавши студентів примножити освітню волинську традицію та побажавши їм успіхів у навчанні.

«Першокурсники, ви навчатиметеся в хорошому університеті з хорошими освітніми традиціями, тому не лінуйтеся, будьте активними, проявіть себе у спорті, мистецтві, громадському житті, науковій роботі. Я дякую за довіру до нашого університету батькам. Ми зробимо все, щоб ваші діти отримали якісну освіту, щоб роки навчання дали їм можливість працювати там, де вони захочуть» – сказав Анатолій Цьось.

Після вітань першокурсники з радістю робили пам‘ятні фото, аби назавжди запам‘ятати особливий для них день.

Фото: Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на День міста перекриють центральні вулиці
Наступна новина Індекс конкурентоспроможності міст. На якому місці у рейтингу Луцьк
Останні новини
Схожі новини