«Інтер» приїхав у село біля Луцька «робити картинку», коли прихильники ПЦУ відкривали храм

«Інтер» приїхав у село біля Луцька «робити картинку», коли прихильники ПЦУ відкривали храм
Церква у селі Садів. Фото - Район.Луцьк

Знімальна група телеканалу «Інтер» з Києва з’явилася у селі Садів Луцького району, коли парафіяни відчиняли церкву, оскільки настоятель не віддавав ключі.

Про це розповіла жителька села Олена Невідомська, пише Район.in.ua.

До настоятеля церкви Володимира Мелеся у селі Садів Луцького району 2 лютого звернулися жителі села, щоб той віддав ключі від храму. 

Священик відмовився віддавати людям ключі під приводом того, що не визнає Православну церкву України, за перехід у яку 203 прихожан висловилося на зборах 24 січня. «Проти» проголосували всього 20 осіб.

«Ми знаємо, що згідно українського законодавста церква є власністю громади, і дві третини голосів достатньо для того, що зробити вибір, до якої конфесії ми маємо належати. Тому у відповідь на дії настоятеля ми провели голосування за зміну замків у церкві. «За» проголосувало 133 присутніх. У момент, коли ми відкривали церкву, невідомо звідки взялися журналісти «Інтера». Ми вже знаємо, що вони приїхали робити картинку, адже ще минулого разу вони тут знімали і показали брехню», – схвильовано переповідає Олена Невідомська.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Підписувались ті, хто в селі не живе», – священик МП про перехід храму під Луцьком в нову церкву

Додамо, що священики Волинської єпархії УПЦ МП взяли за практику не віддавати ключів від церкви громаді, навіть якщо люди проголосували за перехід у ПЦУ.

Так, зокрема, зробив благочинний, настоятель берестечківського собору, але люди не стали відкривати храм.

У селах Нічогівка і Серхів Маневицького району церкви таки відкрили. А у селі Тельчів вчинили аналогічно, як у Садові: провели збори, проголосували, склали акт і замінили замки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я реаліст», – Яценюк не йде на президентські вибори
Наступна новина Волинь – серед регіонів, де розмитнили найбільше «євроблях»
Останні новини
Схожі новини