Історія порятунку: як у Володимирі виходжують знайдених у вікні кажанів. ФОТО. ВІДЕО

Історія порятунку: як у Володимирі виходжують знайдених у вікні кажанів. ФОТО. ВІДЕО
Врятували 89 маленьких кажанів (фото: Фейсбук)

На Волині у місті Володимир-Волинський майстри під час демонтажу вікон знайшли близько сотні сплячих маленьких кажанів.

Тепер активісти збирають гроші, аби віддати тваринок до Центру порятунку рукокрилих у місті Харків.

ЯК ЗНАЙШЛИ КАЖАНІВ?

За словами зоозахисниці Ганни Доскоч, у одній з установ Володимира-Волинського робили демонтаж старих вікон і замінювали їх на нові. Під час робіт на майстрів чекав сюрприз у щілинах: перелякані кажани, сон котрих потривожили раніше часу.

«Пощастило, що серед робітників був чоловік на ім'я Олег, який зорієнтувався і не дав заподіяти шкоду рукокрилим, переклав їх у коробку й передзвонив місцевому ветеринару Сергію Тернову, котрий і повідомив про знахідку», – розповіла вона.

У ЯКОМУ СТАНІ ТВАРИНИ ЗАРАЗ?

Як зазначає Ганна Доскоч, тварини наразі у безпеці. Всього волонтери нарахували 89 маленьких кажанів. 

Для малюків знайшли прихисток. Тварин вже розселили у чотири коробки. Знайшлись і волонтери, які погодились годувати тваринок: у перший день дві жінки прийшли на допомогу, щоб напоїти кажанів.

Також, як пише Ганна Доскоч, вже замовили опаришів у рибальській крамниці.

За словами зоозахисниці, наразі тварини мають мінімальний запас білка у організмі, який дозволяє їм деякий час «триматись на плаву».

А ЩО КАЖУТЬ У ЛУЦЬКОМУ ЗООПАРКУ?

Керівниця Луцького зоопарку Людмила Денисенко розповіла, що до неї звертались активісти, які просили забрати знайдених кажанів. Втім, як пояснила вона, наразі зоопарк не має працівників, які можуть надати тваринам повноцінний догляд.

«До нас звертались. Але у нас немає таких спеціалістів у зоопарку, то ми перші порадили їм звернутись до єдиного в Україні Центру реабілітації рукокрилих», – пояснила вона.

Також вона нагадала, що минулоріч зоопарк виходив 17 маленьких кажанів, яких принесли до установи зоозахисники із Володимира. Тоді тварин виявили у центральному парку в одному з дерев. Кожного кажана окремо вручну годували, поїли, контролювали, скільки тварини набирають ваги. 

«Майже до квітня ми їх штучно вигодовували. Потім почали поетапно випускати, бо одні кажани швидше набралися сили і змогли вилетіти, інші інші – пізніше. Випуск у природу зайняв близько двох тижнів», – розповіла Людмила Денисенко.

Також вона порадила волонтерам звернутись до Центру порятунку рукокрилих, що у Харкові. 

ЯК МОЖНА ДОПОМОГТИ?

Тварин збираються передати до цього Центру. Тож наразі волонтери зайняті пошуком транспорту та  людей, які можуть завезти кажанів до Харкова.

Усіх небайдужих просять про матеріальну допомогу.

«Потрібна фінансова допомога - хто скільки може: 5, 10, 20 грн... Будемо безмежно вдячні за найменшу допомогу! Кошти можна перерахувати на рахунок Приват банк - 5168 7427 2221 5773 на ім'я Волошина Наталія Нілівна з позначкою «КАЖАНИ»!!! За отримані кошти прозвітуємо!», – пише Ганна Доскоч.

 

 

Posted by Ganna Doskoch on Tuesday, 19 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скандал у Стобихівці: хто й за скільки готовий будувати нове приміщення школи
Наступна новина В Україні не продовжать пільгове розмитнення «євроблях», – Мінфін
Останні новини
Схожі новини