Вольєри вкривають ковдрами: як зимують тварини Луцького зоопарку, коли нема світла

Вольєри вкривають ковдрами: як зимують тварини Луцького зоопарку, коли нема світла

На зиму деяким тваринам у Луцькому зоопарку змінили раціон, теплолюбних за мінусових температур переносять до вольєрів. Генератори, які подарували благодійники вмикають рідко.

Про це розповіла Суспільному директорка зоопарку Людмила Денисенко.

За її словами, поки є світло вольєри встигають нагріватися, хоча електроенергію вимикають по три-чотири рази на день. Найдовше світла не було впродовж 12 годин у грудні.

"Одного потужного генератора не достатньо, щоб увімкнути повністю весь зоопарк. Тому підключають лише ті вольєри, де є примати, змії, лемури. Ті тварини, які найбільше потребують плюсових температур", – каже Людмила Денисенко.

Ще один генератор, який подарували благодійник із Німеччини використовують для роботи адміністративного приміщення.

Коли немає світла, працівники готують для тварин їжу у двох пічках. Травоїдні мешканці під час годування отримують додаткові мінерали.

"Додаємо в харчування важливі добавки харчові, які містять кальцій, мінерали, бо взимку вони дуже потрібні тваринам", – каже годувальниця Тетяна Пономарьова.

Коли на дворі мінусова температура, теплолюбних тварин, переселяють у закриті вольєри та вкривають теплими ковдрами.

Загалом у Луцькому зоопарку мешкає понад дві тисячі тварин ста сорока шести видів. Ними опікується близько сорока працівників.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Осиротілі сестри, яких повернули з росії на Волинь, розповіли, як до них ставилися там. ВІДЕО
Наступна новина На війні загинув ще один мужній патріот з Волині
Останні новини
Схожі новини