Головний дорожник Волині розповів, чому на місцеві дороги виділяють мало грошей

Головний дорожник Волині розповів, чому на місцеві дороги виділяють мало грошей

На 6500 кілометрів доріг Волині щороку виділялося 100 мільйонів гривень.

Про це директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів під час свого інтерв’ю «Першому».

«Коли я прийшов на посаду, казав: «Хто буде звертати увагу на дороги, той стане національним героєм». Адже якісні дороги повинні стати нашою національною ідеєю. Усе просто – 6500 кілометрів доріг. На них виділялося щороку 100 мільйонів гривень.

На дороги місцевого значення Укравтодор взагалі не звертав увагу. Максимум – грейдерування», – сказав Іван Мирка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не робити об’їзну – це приректи місто на величезний транспортний потік», - Іван Мирка

За його словами, коли ці дороги об’їжджали, дивилися та інспектували, то було розумілим, що інколи нема з ким говорити про це. Коли та дорога лісом заросла і там немає ніякого покриття… Чи коли ґрунтова дорога пішла в іншу сторону, а, дивлячись на карту, проектанти говорять: «вона тут ліворуч має йти».

«Нам на адміністрацію скинули все отаким «болотом». Раніше просто не звертали уваги на ці дороги, бо були першочергові завдання: зробити міжнародні, національні та регіональні дороги, які повинні ремонтуватись у першу чергу. Коштів виділяли мало. Тому звичайно до місцевих доріг нічого не доходило», – пояснив директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА.

«Проблема ще й в тому, що не було спеціального закону, який би фінансував дорожню галузь з чітких видів податків. Сьогодні ця реформа запущена, є дорожній фонд. Так, його не вистачає. Такого самого дорожнього фонду у тій же Польщі теж не вистачає, тому вони залучають європейські кошти. Але перший крок вже зроблено», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Мирка розповів про дорожній фонд, вартість кілометра асфальту і якою буде «цукерочка» у Шацьку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку художниця за ніч намалювала картину для Філарета. ФОТО
Наступна новина Ігор Палиця розповів, скільки Волинь може заробляти на бурштині
Останні новини
Схожі новини