Із 22 серпня власникам «євроблях» загрожує штраф

Із 22 серпня власникам «євроблях» загрожує штраф
Скріншот із відео

Із четверга, 22 серпня, в Україні набудуть чинності нові штрафи за перевищення терміну перебування нерозмитнених автівок на території нашої країни. Власників автівок на єврономерах будуть притягувати до відповідальності, штрафи зростуть.

Про це розповіла кореспондентам речниця Волинської митниці Валентина Черниш, повідомляє UA:Волинь

За її словами, поліцейські будуть виявляти ті автомобілі, щодо яких порушені терміни тимчасового ввезення або транзиту.

«Також будуть виявляти факти людьми, які ввозили в Україну, іншим особам, права спорядження користування або володіння цими автомобілями. Також будуть виявляти факти неправомірного розкомплектування автомобілів, які були ввезені в режимах транзиту або тимчасового ввезення. Використання цих автомобілів для цілей підприємницької діяльності. Це завдання поліції. Кожного разу, коли вони будуть складати такий акт, вони складатимуть протокол про порушення відповідно до адміністративного кодексу України і зобов’язані письмово повідомляти про виявлення такого факту митні органи. Митні органи під час перетину державного кордону або від поліції  отримають повідомлення про виявлення якогось правопорушення громадянином, який не ввозив авто на іноземній реєстрації, будуть свої застосовувати санкції», – зазначила речниця митниці.

Валентина Черниш каже: ці санкції зростуть. Із 22 серпня за втрату автомобіля з іноземною реєстрацією або його відтермінування більш як на 30 діб, штраф становитиме 170 тисяч гривень.

Речниця Регіонального сервісного центру МВС Волині Юлія Матящук розповіла про кількість ввезених автомобілів на єврономерах на Волинь з кінця минулого року і країни їх походження.

«Це країни Європи, переважно Німеччина, Польща та країни Прибалтики. Починаючи з 25 листопада 2018 року Сервісними центрами МВС у Волинській області було зареєстровано 28 тисяч 601 транспортний засіб, ввезений за кордону.  Щодо Сервісного центру 0741, що розташований у  селі Струмівка, то це кількість 13 тисяч 672 ТЗ, ввезених за кордону», – каже Юлія Матящук.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які школи Волині найкращі? Рейтинг за результатами ЗНО-2019
Наступна новина Повідомили, коли повністю закінчать ремонт устилузької об'їзної
Останні новини
Схожі новини