На Волинь переїдуть вісім підприємств з інших областей. Про які виробництва йдеться

На Волинь переїдуть вісім підприємств з інших областей. Про які виробництва йдеться
Фото ілюстративне

На Волині розглядають заявки від восьми підприємств, які працювали у регіонах, де нині тривають бойові дії, але хочуть переїхати у Волинську область. Шість підприємств вже частково розпочали процес переміщення.

Про це в ефірі програми "Сьогодні. Головне" на Суспільне. Волинь розповів начальник обласного управління економічного розвитку та торгівлі Анатолій Банера.

Зі слів Анатолія Банери, підприємства, які подали заявки на релокацію на Волинь займаються різними сферами виробництва.

"Це і виробництво металоконструкцій, побутової хімії, картону. Навіть є одне підприємство з Харкова, яке виробляє рибальське знаряддя, але там є проблема, бо ЗСУ ще не дає дозволу на переміщення через небезпеку", – зазначив начальник обласного управління економічного розвитку.

Наразі в області визначили 72 локації, де потенційно можуть налагодити роботу нові підприємства. 14 із них надали представники волинського бізнесу, які готові поділитися територією, приміщеннями та енергоресурсами.

Як розповів у ефірі Суспільного директор обласного центру зайнятості Роман Романюк, в колишньому турійському та Луцькому районах два підприємства вже розгортають потужності та розглядають питання працевлаштування на виробництво волинян та переселенців, які лишилися без роботи.

Роман Романюк додав, що наразі в області є понад вісім тисяч безробітних. Водночас вакансій станом на 19 квітня – 540. Відтак, служба зайнятості сподівається на створення нових робочих місць.

Читайте також: Як у луцькому виші облаштовуються працівники Донецького університету


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Картину Марії Примаченко передали на потреби ЗСУ. Її продадуть на аукціоні
Наступна новина СБУ заблокувала незаконний продаж гуманітарної допомоги. Її ввозили через «Ягодин»
Останні новини
Схожі новини