Казкові персонажі та апетитні десерти: волинянин з інвалідністю виготовляє запашне мило. ФОТО

Казкові персонажі та апетитні десерти: волинянин з інвалідністю виготовляє запашне мило. ФОТО
натуральне мило

Ароматне натуральне мило власноруч виготовляє волинянин на візку Андрій Мартинюк.

Про хлопця розповідає Людмила Мельничук для видання Район.Локачі.

4 роки тому із хлопцес стався нещасний випадок. Купаючись в ставку, він невдало пірнув та пошкодив шийні хребці. Прикра випадковість відібрала у Андрія здоров’я і здатність ходити. Проте рук він не опустив. З часом надумав, що робитиме мило і буде його продавати. І це ж заняття слугуватиме для нього терапією та наповнюватиме сімейний бюджет.

Вирішив, що вилучені кошти підуть на реабілітацію – на відновлення здоров’я Андрію потрібно близько 500 доларів щомісячно. Відтоді хлопець вигадує дизайн своїх виробів. Мильну основу замовляє в інтернеті. Щоб мило вийшло запашним, додає до нього різноманітні натуральні олійки та гліцерин. Оскільки Андрію не під силу фізично зробити все це самому, то у всьому допомагає мама Світлана.

«Тим більше мамі завжди подобалося виготовляти свічки, вона захоплювалася цим», – каже Андрій.

«Фактично син змусив мене робити те мило. А тепер я отримую від цього силу-силенну задоволення», – розповідає Світлана.

«Замовлення є постійно, бо люди рекомендують наші вироби один одному, оцінивши їх якість і користь. Багато замовлень надходить з Києва, Львова, Івано-Франківська. Було чимало і від української діаспори Польщі та США, Ізраїлю, Франції та Німеччини», – каже жінка.

Світлана нині ще й проводить майстер-класи, де знайомить дорослих та дітей з новим видом творчості – миловарінням. На таких заняттях охочі вчаться виготовляти мило власноруч, отримуючи при цьому море позитивних емоцій.

«Нас підтримують стільки небайдужих людей, що ми просто не маємо права здаватись. Ми й справді не очікували такої потужної підтримки. Ця віра людей стала для нас великою опорою», – каже Андрій.

На сьогодні він вже може сидіти, відчуває ноги.

«Знаю, що для того, аби досягнути результату, треба довго і потужно працювати! А головне не впасти духом, інакше всі старання будуть марними. Тому я рухаюся вперед. І найкращим помічником у цьому є наше улюблене заняття – миловаріння», – говорить хлопець.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Маленьких лучан навчають виготовляти ековироби. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скандальний атовець, який вболіває за збірну Росії на ЧС, написав заяву на звільнення
Наступна новина Назвали продукт, який найкраще втамовує спрагу
Останні новини
Схожі новини