Волинянка створює пишні букети з мильної піни

Волинянка створює пишні букети з мильної піни

У домі Олени Кузьмич із Піщаного живуть казкові гноми та навіть взимку барвисто й ароматно цвітуть троянди, ромашки, тюльпани тощо…

Їх не треба поливати чи пересаджувати, вони не бояться шкідників і хвороб. А все тому, що «виростають» у пишні букети… із мильної піни. Такі квіти з точністю відтворюють живі рослини, ніколи не в’януть, завжди пахнуть, гармонійно доповнять будь-який інтер’єр, можуть стати чудовим засобом для купання та водночас вишуканим і практичним подарунком, - пише газета Полісся.

Уже другий рік мама двох дітей займається цією натхненною справою. За технологією спеціальним пристроєм мило збивається до дуже щільної піни та розливається в форму по окремих деталях, які потім з’єднують між собою. Вкраплення ефірних і косметичних масел, а також відповідних безпечних для тіла барвників, можуть надати виробу реалістичного кольору та аромату.

Спочатку жінка склеювала кожну квіточку з окремих пелюсток, філігранно вдихаючи в них живий вигляд. Тепер же, аби зекономити час та кошти (адже формочки досить дороговартісні й, поки збереш їх колекцію для різних рослини, набіжить кругленька сума), почала замовляти готові мильні пуп’янки й складати їх у композиції разом з іншими оздоблювальними елементами.

Навіть якщо з певних причин людина пізніше не захоче використовувати їх як засіб гігієни і захоче позбутися, то, потрапляючи у природне середовище, ці квіти не перетворюються у купу сміття, а з першими проливними дощами розтануть, як сніг на сонці.

Зараз у доробку майстрині понад 300 мильних квіткових композицій. Їх вартість стартує від 100 гривень. Клієнт може зробити індивідуальне замовлення під конкретну подію у певній кольоровій гамі. Хоча створює Олена Кузьмич і їстівні букети – може скомпонувати естетичний витвір як із солодощів, так і з сирків із ковбасами.

– Мені завжди хотілося займатися чимось творчим, особливо провівши роки у декретній відпустці. Спочатку для себе щось виготовила, потім друзям. А там спрацювало “колективне радіо” аж до Одеси й навіть за кордон. Так почала в домашніх умовах заробляти на життя, – розповідає вона.

Квіти — не єдине захоплення молодої жінки. Вона також вишиває бісером і шиє інтер’єрні іграшки. Так, вмілі руки та фантазія Олени перетворюють звичайний клаптик тканини, дріт, картон і синтепон у метрових новорічних та пасхальних гномиків, що у європейських країнах давно стали невід’ємним святковим декором.

– Близько 150 моїх гномиків вже роз’їхалися не лише теренами Волині, але й по Україні, були замовлення навіть із Польщі. Зазвичай роблю одразу пару – хлопчика і дівчинку, вартість яких коливається в межах 700 гривень. Хоча справа й потішна, але не надто прибуткова: затрати на виріб та витрачений час не завжди виправдані. А за вищими цінами наші люди купувати їх не будуть, особливо в період війни. Тому перейшла на букети, які компонувати можна швидше й авдиторія поціновувачів у них значно ширша, – пояснює майстриня.

Можливо, з часом таке хобі переросте у великий родинний бізнес: з’явиться власний магазин-майстерня, на полицях котрого буде красуватися широкий асортимент хенд-мейд декору та інсталяцій. А поки, в умовах воєнного стану, це рукоділля стало і розрадою для творчої жінки, і непоганим підробітком для молодої сільської сім’ї.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські новобранці-прикордонники склали військову присягу
Наступна новина У Ковельському районі на міні підірвався військовослужбовець Петро Михальчук
Останні новини
Схожі новини