«Кілограм гречки – це не підкуп виборців», – радник глави МВС

«Кілограм гречки – це не підкуп виборців», – радник глави МВС
Фото ілюстративне (джерело: ЕТВ)

Радник міністра внутрішніх справ, член координаційного штабу МВС із забезпечення правопорядку на виборах Іван Варченко заявив, що подарунок від кандидата у президенти у вигляді кілограма гречки не вважається підкупом виборця.

Він зазначив, що, згідно із законодавством, кандидати мають право роздавати виборцям лише сувенірну продукцію та канцелярію на кшталт олівців та ручок, а роздача будь-яких інших предметів розцінюватиметься поліцією як підкуп виборців, – пише УНІАН

Водночас Варченко зауважив, що чинне законодавство розцінює як підкуп подарунок виборцю вартістю понад 3% від розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи. На сьогодні ця сума становить близько 60 грн.

Таким чином радник глави МВС зробив висновок, що надання громадянину від імені кандидата у президенти одного кілограма гречки, який коштує менш ніж 60 грн, юридично не вважатиметься підкупом виборця, як і будь-яких інших харчових продуктів або речей, що коштують дешевше за 60 грн.

Також Варченко додав, що у парламенті зареєстровано законопроект, яким пропонується встановити, що підкупом є надання будь-яких харчових продуктів на будь-яку суму, подаровані від імені кандидата виборцю. У разі його схвалення до президентських виборів, роздача будь-яких продуктових наборів вважатимуться підкупом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 20 лютого 2014: як на Волині скидали владу регіоналів. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина У громаді на Волині витратили 4 мільйони гривень і втілили сім проектів
Останні новини
Схожі новини