Кіпрська церква визнала ПЦУ

Кіпрська церква визнала ПЦУ

Одна й надавніших помісних церков Кіпрська церква визнала автокефалію ПЦУ.

Про це інформують у Православній Церкві України.

«Дорогі брати і сестри! З радістю повідомляємо вам добру новину: Предстоятель Православної Церкви Кіпру Архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II у суботу, 24 жовтня, під час синодальної спільної Божественної літургії у монастирі Богородиці Хрісоррогіатісса, що у м. Пафос, вперше під час Великого входу пом’янув у Диптиху ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України», - зауважують у ПЦУ.

Як підкреслюють у повідомленні, це 4-та церква, яка визначилася зі своєю позицією щодо ПЦУ.

«Таким чином, Кіпрська Церква, яка є однією з найдавніших помісних Церков, визнана автокефальною на ІІІ Вселенському соборі, та 10-та за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання Томосу про автокефалію Православної Церкви України та стала четвертою Церквою, яка визнає Помісну ПЦУ – після Вселенського Патріархату, Церкви Греції та Олександрійського Патріархату

Ми дякуємо нашим православним братам і особисто Блаженнійшому Архієпископу Хризостому за підтримку в непростий час становлення та взаємно молимося за них, за всю Кіпрську Церкву та побожний народ Кіпру», - йдеться у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голосом Ахтема Сеітаблаєва. Книга про справу Стуса вийде в аудіоверсії
Наступна новина Помер найстаріший священик волинської єпархії, який був настоятелем собору в Луцьку
Останні новини
Схожі новини