Помер найстаріший священик волинської єпархії, який був настоятелем собору в Луцьку

Помер найстаріший священик волинської єпархії, який був настоятелем собору в Луцьку

На 88-му році життя 24 жовтня відійшов у Вічність  клірик кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Сергій Мельничук-Мартинюк.

Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, духовна консисторія, клірики головного храму єпархії висловили щире співчуття матінці Марії й усій родині новоспочилого.

Довідково. Отець Сергій народився 25 червня 1933 року в с. Марковичі Локачинського району. Закінчив Одеську духовну семінарію та Ленінградську духовну академію. Кандидат богословських наук. Удостоєний низки церковних нагород. 19 серпня 1967 р. висвячено на священника. Служив душпастир у різних парафіях Волині та Поліссі, наприкінці 90-х рр. був настоятелем луцького Свято-Троїцького кафедрального собору. Тривалий час викладав у Волинській духовній семінарії, у тому числі після її реорганізації у Волинську православну богословську академію. Був ректором цієї духовної школи. Більше 50 років звершував священниче служіння. Видав мемуари свого батька Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога». Також душпастир написав автобіографічну книгу «Мої спогади без прикрас».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кіпрська церква визнала ПЦУ
Наступна новина Опитування Зе. Відомо, як виглядатимуть волонтери в день виборів
Останні новини
Схожі новини