Клаптикове мистецтво. Лучанка шиє ексклюзивні ковдри

Клаптикове мистецтво. Лучанка шиє ексклюзивні ковдри
Лучанка Тетяна Тиводар зі своїми виробами

Лучанка Тетяна Тиводар із сотень клаптиків тканини шиє покривала і ковдри. Розповідає: цим видом рукоділля почала займатись майже два десятки років тому, коли з різнокольорових залишків текстилю створювала речі для дітей. Зараз це стало захопленням для душі.

Про це – у сюжеті Суспільного.

Кожен виріб створений в єдиному екземплярі. Розповідає, що робота починається зі створення ескізу на папері. Тканину майстриня вирізає у формі квадратів, ромбів чи трикутників. Усе залежить від візерунку.

Ковдри майстриня зшиває із сотень, подекуди із тисяч клаптиків. Вони можуть бути з однієї тканини. Але яскравішою і різнобарвнішою є ковдра із декількох видів текстилю.

Клаптиковим шиттям Тетяна Тиводар займається декілька років. Каже, дотепер зберігає першу власноруч виготовлену ковдру.

Рукоділлям жінка займається переважно вночі. Кожну ковдру шиє декілька тижнів – усе залежить від настрою і натхнення.

«Для мене ця робота – це душевний спокій. Вона заспокоює мене, приносить мені задоволення», – розповідає Тетяна Тиводар.

Покривала, створені із сотень шматків, майстриня розглядає як витвір декоративного мистецтва. Зараз вона готує персональну виставку. На ній, каже, хоче показати, як своїми руками можна створити неповторні речі.

 
Клаптикове шиття Тетяни Тиводар

Із сотень клаптиків тканини вона шиє покривала і ковдри. Лучанка Тетяна Тиводар розповідає: цим видом рукоділля почала займатись майже два десятки років тому, коли з різнокольорових залишків текстилю створювала речі для дітей. Зараз це стало захопленням для душі.

Posted by UA: Волинь on Wednesday, 16 October 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Німеччина дасть Україні 1,5 мільйона євро на медичне обладнання
Наступна новина У Луцьку гендиректор «Lenovo Ukraine» розкаже, як побудувати успішну кар'єру
Останні новини
Схожі новини