Луцьке подружжя покинуло бізнес і почало розводити овець на хуторі

Луцьке подружжя покинуло бізнес і почало розводити овець на хуторі
Вікторія та Дмитро Радчуки

Подружжя Вікторія та Дмитро Радчуки полишили бізнес у Луцьку, щоб створити овечу ферму.

Про це – у сюжеті Ukraїner.

2016 року вони переїхали до місцевості неподалік села Повча, де заснували садибу зеленого туризму «Хутір Касень». До того на цій території було лише кілька старих будинків та непролазні хащі, які довелося розчищати. 

Село Повча, неподалік якого розташована агросадиба «Хутір Касень», лежить у центрі Повчанської височини. Ця височина вирізняється урвистим ландшафтом з крутими схилами, пагорбами. З деяких висот можна побачити в бінокль уцьк на півночі та куполи Почаївської лаври на півдні. .

Подружжя Радчуків створило агросадибу на місці, де раніше був старий хутір. Вони побудували будинок, згодом облаштували терасу, кімнати для гостей. 

Дмитро і Вікторія викупили у власників землю, де тепер стоїть садиба. Спершу вони жили у наметі і викорчовували хащі, якими все тут поросло.

«Тут вже майже нікого не було. Cтояла одна стара дерев’яна хата (зараз у нас там баня). Хаті вже до 100 років, ми її зберегли, тільки поміняли те, що було старе і занедбане. Найближчі сусіди, які в нас були, вже померли», – розповідають Радчуки.

Дмитро і Вікторія починали з невеликої отари овець – всього 10 голів. Сьогодні вони мають понад 70 голів породи меринос. З вовни Радчуки роблять ковдри і подушки для садиби і на продаж.

На хуторі Касень гостям пропонують курс «овечої терапії»: харчі (баранина, продукти з овечого молока, овечий лій), речі з овечої вовни та спілкування з твариною.

Також в агросадибі тримають свиней породи угорська пухова мангалиця. Дмитро каже, що це здебільшого атракція для туристів, які раніше не зустрічали подібних тварин.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Карабасі Барабасі» звучатиме флейта: вхід – безкоштовний
Наступна новина На проблемному луцькому перехресті просять встановити світлофор
Останні новини
Схожі новини