Плоди-гіганти на підвіконні. Волинянка виростила 700-грамовий лимон

Плоди-гіганти на підвіконні. Волинянка виростила 700-грамовий лимон
Лимон завважки 700 грамів

Мешканка Каменя-Каширського Алла Устінова вирощує лимони вагою по кількасот грамів. Цьогоріч на невеликому деревці три лимони виросли завбільшки із 5 звичайних кожен. Найбільший із них заважив аж 700 грамів.

Про це пише Тетяна Приходько на шпальтах видання Полісся.

«Коли це деревце цвіте, у кімнату практично неможливо зайти. Настільки сильний аромат. Дуже пахнуть і плоди. Жоден куплений лимон не зрівняється», – розповідає жінка.

У Алли Устінової лимон – щеплений. 

«Колись, років 13 тому, це лимонне деревце Володя купив у Луцьку на базарі. Він любив його і доглядав. Тепер, як чоловіка не стало, я продовжую це робити, а лимон віддячує такими от плодами», – розповідає жінка. 

Читати також: Груші-помідори зі смаком ананаса. Волинянин виростив рідкісний фрукт

Екзотичне дерево цвіте у неї круглорічно. Одні лимони достигають, інші підростають, наступні зав’язуються. До того ж запилювати цвіт не доводиться. 

«Я не скажу, що приділяю лимонові особливу увагу. Хоча і забувати про нього не годиться. Пересвідчилася, що ця кімнатна рослина, як і багато інших, не любить змінювати місце розташування. Якось ми робили ремонт, і довелося переставити дерево, то за невеликий проміжок часу в знак протесту воно повністю скинуло листя. Коли ж лимон опинився там, де зараз, одразу почав відновлюватися», – пригадує жінка.

Каже, що цитрусовий комфортно почуває себе на підвіконні, любить вологу, а тому його треба вчасно поливати: «Підливати треба і зверху, і знизу та слідкувати, щоб вода не застоювалася. Підливаючи у нижню тарілку під горшком, напуваємо нижні корінці, за рахунок яких черпають поживу саме плоди».

Господиня уважно стежить, щоб рослину не вразила якась хвороба, бо пам’ятає, як непросто чоловікові довелося колись рятувати її.

«Помітив Володя на листочках плями. Звідки і чому вони з’явилися, невідомо. Але, щоб лимон не загинув, йому довелося протирати кожен листочок спиртом. Взагалі кімнатні рослини можуть хворіти на різні хвороби, збудниками яких є гриби, віруси, бактерії. Є багато шкідників. Це тепер, якщо раптом щось, то в Інтернеті усю інформацію та відповіді на питання можна знайти. А раніше було зовсім по-іншому», – каже Алла Устінова.

Вона ж доглядати за лимоном навчилася у чоловіка і переконана, що найкраща наука – поради фахівців та досвід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Культурний центр, легкоатлетичні доріжки, парковка. Як у Ковелі реконструюють стадіон
Наступна новина Назвали ТОП-5 виробників курятини. У списку – підприємство з Волині
Останні новини
Схожі новини