«Коли хтось каже, що він не творча людина, то це через незнання», - учасниця «Пігмаліон 3D»

«Коли хтось каже, що він не творча людина, то це через незнання», - учасниця «Пігмаліон 3D»

Ще одна учасниця реаліті-шоу «Пігмаліон 3D» Ірина Клімук - кандидат філософських наук, тренер програми DESTINATION IMAGINATION, фасилітатор міжнародної програми ФІЛОСОФІЇ ДЛЯ ДТЕЙ, засновниця студії з розвитку критичного та креативного мислення MAKING MINDS.

Чому вона пішла на проект та над чим працює зараз, Ірина розповіла «Першому».

«Уже впродовж багатьох років моя основна діяльність пов’язана з навчанням. Я викладач філософії та релігієзнавства. Після успішного захисту кандидатської дисертації працювала викладачем у СНУ імені Лесі Українки. Проте як наймолодший працівник на кафедрі через два роки я потрапила під скорочення штату. Мені здавалося тоді, що моє життя втратило будь-який сенс, я не знала чим я маю далі займатися.

На той час я ще вела індивідуальну гурткову роботу у Малій академії наук. Так, як за один рік роботи я мала значні успіхи (моя вихованка Мазурик Інна виграла Всеукраїнський конкур-захист і стала Стипендіаткою Президента України) мені запропонували постійне місце роботи.

Ось тоді я і включилася в пошук таких методик, які б дозволили мені залучити учнів до себе на секцію, бо сюди приходять добровільно. Я почала відвідувати різні тренінги, познайомилася з міжнародною програмою «Філософія для дітей», яка навчає мислити критично та креативно. Так, я почала набуті знання та навички використовувати у себе на заняттях, проводити свої тренінги. Успіхи моїх вихованців не забарилися – це участь у різних міжнародних програмах, конкурсах. А саме головне, що вони самі почали активно створювати свої проекти», – розповіла Ірина.

Вихованка Ірини Клімук – Боярчук Марія з вдячністю відгукується про роботу на її заняттях: «Завдяки таким тренінгам, які ми проходимо з Іриною Миколаївною, я набула впевненості в собі і вміння мислити нестандартно, віднаходити нові ідеї та впроваджувати їх в життя. Це допомогло мені пройти конкурсний відбір та взяти участь у багатьох цікавих змаганнях. А на сьогоднішній день я разом з Кольковою Анною, також учасницею тренінгів впроваджуємо власний проект «Думки вголос» поки що на території своєї школи. Дякуємо за ту творчість, яку ви в нас розвиваєте!».

Пані Ірина каже, що завжди мріяла мати власну студію, де могла б за допомогою новітніх методик навчати, як стати успішним та щасливим, використовуючи своє мислення.

«Відвідуючи тренінги я зрозуміла, що важливо створити креативне місце, де можна справді почуватися комфортно, бо тільки так можна сприяти розвитку творчості. Тоді в мене виникла ідея створити такий креативний центр, де можна проводити тренінги, а ще роботи дітей можна презентувати та надихатися ними.Вдячні відгуки моїх вихованців, їх батьків, віра моїх колег, наставників дали мені поштовх до того, що я зареєструвалася на проект «Пігмаліон 3D», щоб відкрити свою студію з розвитку критичного та креативного мислення.

Реаліті-шоу Пігмаліон робить дійсно дива. Не секрет, що твоє оточення формує тебе, усі учасниці є неймовірно мотивовані, цілеспрямовані, які надихають тебе творити. Також між нами склалися досить товариські відносини кожен вірить у справу іншого і допомагає втілити її в успішний проект.

Надзвичайно важливими є майстер-класи які розширюють наш світогляд, я в захваті від професіоналізму спікерів. Ті знання, які ми отримуємо від них необхідні кожній успішній жінці. Дуже цікавими є коучингові сесії з бізнес-тренером Людмилою Пенцак. А ще ми вивчаємо англійську мову з Юлією Яковлюк. Це дуже важливо, оскільки не знаючи цієї мови ти не можеш позиціонувати себе розумною та успішною особистістю», – поділилась думками учасниця Ірина. 

Своїми планами на найближчий час Ірина бачить відкриття власного тренінгового центру, де будуть створені всі умови для творчості.

«Хочу зібрати команди з м. Луцька для участі у І Всеукраїнській олімпіаді з креативності, оскільки я є тренером програми «DESTINATION IMAGINATION». Чому саме я займаюся цим? Тому, що філософія завжди навчала нас мислити. Будь-яка дія починається з правильної побудови плану в голові, в своєму мисленні. А від мислення ми переходимо до конкретних дій.

Завдяки проекту я організовую перший публічний тренінг з розвитку критичного та креативного мислення. Захід відбудеться 17.10.2018 о 16:00 годині за адресою: м. Луцьк, вулиця Винниченка 30А (бібліотека СНУ імені Лесі Українки) 4 поверх Academ-Business Hub. Більш детально про подію можна дізнатися за посиланням. Запрошую всіх бажаючих долучатися», – наголосила Ірина Клімук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку може зникнути дві маршрутки
Наступна новина Вихованці СК «Воїн» привезли нагороди з двох чемпіонатів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини