Луцьк читає: мотиваційна література від власниці мовної школи «Мандарин» Юлії Яковлюк

Луцьк читає: мотиваційна література від власниці мовної школи «Мандарин» Юлії Яковлюк
Засновниця мережі мовних шкіл «Мандарин» Юлія Яковлюк

Уже 4-6 жовтня у Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера», однак організатори зазначають, що насправді «Фронтера» - це не лише три фестивальні дні, а платформа для згуртування людей, які працюють в сфері літератури або цікавляться книгами та розвитком культури в Україні. Саме тому планується низка подій протягом року та спеціальних інформаційних проектів, серед яких рубрика «Луцьк_читає» в інтернет-виданні «Перший».

Відтепер щопонеділка ви можете дізнатися, що читають люди, які ходять з вами одними вулицями та, можливо, обрати якусь книгу й для себе.

Юлія Яковлюк - бізнес-леді, викладачка іноземних мов та засновниця мережі мовних центрів «Мандарин». Незважаючи на те, що вона реалізовує чимало цікавих проектів у Луцьку та виховує дітей, Юлію часто можна зустріти на книжкових зустрічах та презентаціях.

«Я ніколи не ляжу спати, якщо не прочитаю хоча б одну сторінку», - розповідає вона. Біля ліжка Юлія зазвичай тримає близько семи книг, які читає під настрій. Для проекту «Луцьк читає» жінка розповіла про улюблену мотиваційну та розвивальну літературу.

Людмила Калабуха «Почніть говорити "НІ" : як упевнено відмовляти та викликати повагу»

«Це моя книга №1, яку рекомендую усім, навіть коли мене не питають (сміється, - авт). Людмила Калабуха - жінка, яка є для мене прикладом, яка надихає», - розповідає Юлія Яковлюк та додає, що ця книга повинна бути у кожної жінки та чоловіка (хоча там є розділи, де написано, що чоловікам читати не можна. Наприклад, як сказати «Ні» свекрусі).

«Це не тільки про те, що треба казати ні. Це про все. Тут настільки майстерно описано, як заробляти гроші, співпрацювати з клієнтами. Мені дуже сподобалося, що авторка у розповіді жива, її енергія прямо йде з книги. Вона розповідає цікаві приклади з життя, наприклад, «У цій шубі вас і поховають» - історія, як продавець перегрів клієнтку, адже вона подумала, що вже не матиме змогу придбати собі таку річ. Ти ніби читаєш і художню книгу, але водночас й мотиваційну. Тут є й особиста історія Людмили Калабухи, вона дуже відкрита», - каже Юлія.

«Цю книгу я перечитую, вона фактично настільна, бо торкається усіх сфер життя, у яких я варюся»,- додає жінка та зачитує рандомно цитату: «Темп, у якому розмовляє людина, відповідає її темпу мислення».

Вона додає, що багато знайомих брали читати цю книгу, а згодом купували й для себе, аби повертатися до порад.

Бодо Шефер «Шлях до фінансової свободи»

«Мені ця книга дуже актуальна, бо я за своєю природою людина марнотратна. Я не буду економити на собі, дрібних задоволеннях. Не пошкодую на чашку кави, зачіску, нову сукню чи подорожі», - жартує Юлія. Та, за її словами, фінанси все ж потрібно рахувати. «Я бізнес-леді, підприємець, а тому потрібно усе впорядковувати. Моя школа росте, і уже прийшло усвідомлення, що потрібно глибше розбиратися у фінансових справах», - додає вона.

В книзі є підназва «Ваш перший мільйон за сім років», але бізнес-леді поставила собі план на два роки. Книга вчить не лише заробляти чи економити, а й життєвих істин.

«Ніколи не приймайте пораду людини, яка не є там, де ви б хотіли», - зачитує підкреслену цитату та додає, що завжди читає з олівцем.

«Це книга-практикум з анкетою, яка допоможе зрозуміти твоє ставлення до грошей. Також Бодо Шефер дає цікаву пораду – носити з собою 500 євро. Це дає змогу звикнути до того, що у тебе постійно є кошти. Власне він каже, що треба побороти страхи, що хтось вкраде, чи загубиться, чи витратиш», - розповідає Юлія Яковлюк та радить обов’язково прочитати цю книгу.

Напалеон Гілл «Думай і багатій»

«Тут більше про нашу підсвідомість, а не практику, як у Бодо Шефера. Думки, як вони на нас впливають. Автор навіть розповідає про уявних друзів, які дають йому пораду. Також він дає приклади успішних людей», - продовжує тематику про гроші жінка. «Бажати чогось і бути готовим отримати це – не одне і те ж. Ніхто не готовий отримати бажане, доки не повірить у це. Не досить сподіватися чи хотіти – потрібно всім серцем вірити», - знову зачитує оду з цікавих думок.

У книзі ключові фрази виділено великим шрифтом, що дозволяє звернути увагу на важливі аспекти. Вона буде цікава усім, хто хоче розширити кругозір.

Гел Елрод «Чудовй ранок»

«Книга, яку я взяла прочитати і досі не віддала, бо досі не встаю о 5 ранку», - жартує Юлія та додає, що насправді - це не просто книга, а ціла методика. «У мене все почалося з того, що знайшла в інтернеті Світлану Гончарову, і в неї був платний марафон на цю тематику. За більші гроші в тебе міг бути навіть куратор, який тебе будить та допомагає. Я захопилася цією ідеєю, але тоді у мене була маленька дитина, тому я і так усю ніч не спала», - розповідає вона.

Згодом Юлія звернула увагу на книгу. В «Чудовому ранку» автор розповідає, як змінилося його життя після того, як він почав прокидатися рано. «Тут багато порад, що робити звечора і всі ці ранні години. Він каже, що треба робити спочатку: почистити зуби і вмитися, чи побігати. Тут фактично покрокова інструкція, яка працює», - каже бізнес-леді.

«В мене перший урок о 7 ранку, але я встаю в 6. Пробувала в 5 – це дійсно крута енергія ранку, яка тебе наповнює. До того ж усі успішні люди рано встають. Тому у мене теж це в планах», - резюмує вона та додає, що книгу варто читати усім, хто хоче змін у житті.

Ольга Фреймут «Етикет»

«Я цікавлюся етикетом, зараз розробляю курс «Англійська для леді», тож багато чого прочитала. І тут потрапила на очі ця книга».

«Я замовила книгу, але на той момент її не було, тому Юлія Фреймут (сестра Ольги) сказала, що надішле власний примірик. Мене ця історія зворушила», - каже бізнес-леді.

За словами Юлії Яковлюк, Ольга Фреймут – неоднозначна особистість. Хтось її любить, хтось – не дуже. «Книга ж легка й «лайтова». Це не етикет у звичному розуміння: як їсти приборами, чи правильно сидіти. Вона з фреймутівським гумором. Там багато про леді, наприклад, що їй ніколи не холодно й вона не голодна», - жартує жінка.

«Що найсексуальніше в жінці: «1.Розум», - традиційно зачитує цитату і додає, - І все. Цього досить».

В такому стилі й написана уся книга.

***

Якщо і ви багато читаєте та хочете стати героєм рубрики, пишіть «Першому» або на сторінку фестивалю «Фронтера» у Фейсбуці.

Читайте хорошу літературу разом з нами!

Довідково: ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» відбудеться у Луцьку 4-6 жовтня. Організатори: Мистецьке об'єднання «стендаЛь», Департамент культури Луцької міської ради, громадський діяч Роман Бондарук.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко закликав змінити Грузію на Сакартвело
Наступна новина Росія повернулась у ПАРЄ після 5 років санкцій. Реакція волинян
Останні новини
Схожі новини