Коли Верховна Рада може розглянути звільнення Степанова

Коли Верховна Рада може розглянути звільнення Степанова
Максим Степанов

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков каже, що питання відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова зможуть розглянути не раніше від 18 травня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

Разумков зазначив, що народні депутати України, які зібрали 150 підписів за ініціювання відставки Степанова з посади міністра, можуть зібратися у будь-який момент. На відставці Степанова наполягають фракції "Голос" і "Європейська солідарність".

При цьому голова ВР нагадав, що у нього буде три дні для скликання позачергового засідання ВР.

“Але ми розуміємо, що зараз наближається Великдень, а після цього у нас 9 травня, і я не впевнений, що всі народні депутати будуть у Києві — скоріш за все, вони поїдуть працювати в округи, і тут головне, щоб вони працювали в округах, які розташовані на території нашої держави. І я не впевнений, що колеги будуть намагатися скликати позачергове засідання у цей період. Якщо і буде така ініціатива, то, скоріш за все, це відбудеться вже після того, як ми повернемося до пленарних засідань ВР — тобто з 18 травня”, - зазначив Разумков.

Він додав, що ініціатори відставки Степанова пропонують звернутися до уряду щодо цього питання. “Але я думаю, що ВР самостійно повинна визначатися щодо призначення та звільнення міністрів”, - зауважив голова ВР.

Говорячи про провал вакцинації, Разумков зазначив, що тут відповідальність мають розділити всі органи влади і опозиція.

Читайте також: «Пройшли цей період». Степанов каже, що в Україні захворюваність на COVID пішла на спад


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Продали підробок на 200 тисяч гривень. Біля Луцька викрили нелегальний алкоцех
Наступна новина Більшість українців не планують йти до церкви на Великдень, - опитування
Останні новини
Схожі новини