«Коли здобуваю чергову перемогу для України – відчуваю гордість», – чемпіон із Волині

«Коли здобуваю чергову перемогу для України – відчуваю гордість»,  – чемпіон із Волині
Фото ілюстративне

21-річний лучанин Дмитро Ковальчук – срібний призер чемпіонату України з ММА 2022-го року серед дорослих, чемпіон Європи з бойового самбо серед юніорів, чемпіон України з джиу-джитсу.

«Суспільному» спортсмен розповів про щоденні підготовки та перемоги.

Дмитро Ковальчук каже, що коли здобуває чергову перемогу для України на рингу міжнародних змагань – відчуває гордість.

«Виявляється, хлопець з маленького міста Луцьк може поїхати на Чемпіонат Європи і привезти звідти медаль. Виступ на змаганнях – це тільки вершинка айсберга. Усе решта – у підготовці, у тому, як ти готуєшся, як їси, як спиш, як тренуєшся», – говорить боєць.

Дмитро Ковальчук тренується в місцевому клубі

Через повномасштабну російську збройну агресію можливість організовувати змагання в Україні нині під постійною загрозою, каже спортсмен. Також не має змоги повноцінно віддатися тренуванням.

«Раніше я міг їздити по всій Україні: від Харкова до Тернополя. Міг поїхати потренуватися в Одесу, Київ. Зараз ніхто не знає, що буде завтра у тому чи іншому місті. Треба подякувати нашим військовим, нашим волонтерам, які дозволяють нам виступати і розвиватися у різних галузях», – зазначає Дмитро.

Дмитро Ковальчук

На арені боротися із суперником із росії Дмитру ніколи не доводилося. Збройне вторгнення ворога в Україну 24 лютого, каже, назавжди змінило сприйняття усього російського. «Відкрилися очі у більшості моїх знайомих і у мене: перестали слухати російську музику, дивитися російське. Це уже така зміна в мені. Only Ukraine», – додає спортсмен.

Читайте такожЛучанина нагородили орденом «За заслуги»

Тренер Михайло Савчук розповів, що Дмитро виступає у категорії до 71-го кілограма. Це найчисельніша категорія спортсменів, щоб досягти в ній результату, потрібно здолати 30-40 суперників.

Один із тренерів Дмитра Михайло Савчук

«Я вважаю, що він – один із найкращих, найкращих не тільки на Волині, а й в Україні. Він це довів неодноразово. Чому, бо майже на всіх змаганнях національного рівня він постійно потрапляє у фінал, здобуває перемоги», – каже тренер.

Нині Дмитро Ковальчук готується до чемпіонату Європи з ММА в Італії.

Читайте також: Волинянка завоювала «бронзу» на Чемпіонаті Європи


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку техасець не розлучається з вишиванкою, шукає наречену та допомагає армії
Наступна новина У Ковелі в гаражі знайшли наркотики
Останні новини
Схожі новини