Кому Зеленський довірив представляти свої інтереси на Волині

Кому Зеленський довірив представляти свої інтереси на Волині
Кандидат у президенти України Володимир Зеленський (джерело фото - УНІАН)

Журналісти з’ясували, ким є довірені особи кандидата у Президенти України Володимира Зеленського на Волині.

Про це повідомляє Чесно.

Відповідно до інформації, яку оприлюднено на сайті ЦВК, Зеленський має довірених осіб у всіх п'яти виборчих округах у Волинській області.

У межах передвиборчих перегонів сам кандидат Волинь ще не відвідував, проте в Луцьку за нього агітувала «Ліга сміху».

У Луцьку (округ №22) довіреною особою Зеленського став Андрій Костенко – активний член «Зе!Команди» та один з місцевих екс-КВНщиків.

Також він є співзасновником громадської організації «Волинський актив молоді». На його сторінці у Facebook зазначено, що він обіймає посаду заступника директора цієї ГО.

А керівник цієї громадської організації Валерій Стернійчук, нагадаємо, став очільником команди Зеленського в області.

Андрій Костенко в коментарі Руху ЧЕСНО розповів, що довіреною особою кандидата став за пропозицією знайомих: «Мені запропонував стати довіреною особою не сам Володимир Зеленський, а спільні друзі за його схваленням. Я вирішив погодитись, тому що я за зміни в країні, а серед маси кандидатів, які є у списку, я не маю довіри до жодного. Більшість із них при владі вже довгі роки, а жити людям стає тільки гірше».

ГО «Волинський актив молоді» долучається до багатьох заходів, які відбуваються в місті. Вона співпрацювала і з благодійним фондом голови Волиньради, укропівця Ігоря Палиці «Тільки разом». Як ідеться на сайті фонду, ГО брала участь в організованих ним заходах.

Андрій Костенко запевнив, що наразі він зі своєю командою не співпрацює з цим БФ: «Фонду «Тільки разом» ми допомагали організувати «Дні кварталів», а саме з творчим боком наповнення програми: запрошували артистів, аніматорів, допомагали з оформленням локацій тощо. Вони звернулися до нас задля цього, а власне тому, що ми з колегами вже давно займаємося організацією різних розважальних заходів у Луцьку та області, бо це наша робота. Та на сьогодні ми з цими людьми не співпрацюємо».

На 20-му окрузі (Горохівський, Локачинський, Луцький, Рожищенський і Турійський райони) Володимир Зеленський заручився підтримкою Тетяни Баландін.

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, вона очолює громадську організацію «Центр жіночих ініціатив «Марія».

Ця організація здійснює видання книг і газет, комп'ютерне програмування, консультування з питань інформатизації та ін.

У коментарі Руху ЧЕСНО Тетяна Баландін розповіла, що стати довіреною особою їй запропонували в обласній команді Зеленського.

«Особисто з Володимиром Зеленським у мене зустрічі не було. Але планується. Поки що не знаю коли. Я сьогодні допомагаю під час передвиборчої кампанії, залучаю людей до команди Зеленського у своєму місті (Горохові – прим. ЧЕСНО)», – пояснила вона.

До речі, сестра чоловіка пані Тетяни – Віра Баландін – працює в БФ голови Волиньради Ігоря Палиці «Тільки разом».

Журналісти Руху ЧЕСНО поцікавились у довіреної особи Зеленського, чи спілкувалася вона щодо свого призначення з Вірою, чи надходили їй пропозиції від партії «УКРОП» (засновник БФ «Тільки разом» Ігор Палиця – член політради «УКРОПу») стати довіреною особою кандидата від «УКРОПу» Олександра Шевченка та чи мала вона будь-коли стосунок до фонду.

«Я особисто стосунку до фонду ніколи не мала й не маю. Віра Баландін – це сестра мого чоловіка. У нас прізвища однакові», – наголосила пані Тетяна.

На ковельському окрузі №21 Зеленського представляє тимчасово безробітний Олексій Поліщук. На жаль, жодної інформації про нього знайти не вдалося.

У Володимирі-Волинському (округ №19) довіреною особою кандидата в Президенти став Павло Горошкевич.

2016 року він подавав документи до патрульної поліції, проте не пройшов конкурс.

Раніше був заробітчанином у Польщі. Повернувся до України, аби проголосувати за Володимира Зеленського на президентських виборах. Горошкевич знайомий з очільником волинської «Зе!Команди» Валерієм Стернійчуком.

«Я раніше політикою не цікавився. Був на заробітках у Польщі. Повернувся, щоб віддати свій голос за Зеленського. Тут заповнив анкету, і мені запропонували стати його довіреною особою. Я добре знайомий з Валерієм Стернійчуком. Тож, коли мені запропонували, вирішив, що хочу долучатися до змін. Раніше подавався до патрульної поліції, бо обіцяли зміни, але під час проходження тестів побачив, що все по-старому», – розповів Горошкевич.

Зазначимо, що серед його родичів є люди, досить активні в політичному житті. Так, двоюрідний брат Горошкевича Роман є депутатом Володимир-Волинської міської ради від «Нашого краю». Він працює тренером-викладачем у комунальному закладі «Волинська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з видів боротьби».

Також він є членом окружної виборчої комісії на 19-му окрузі (тобто в тому ж таки Володимирі-Волинському) від «Радикальної партії Олега Ляшка».

На маневицькому «бурштиновому» окрузі №23 Зеленський довірився Романові Ковальчуку.

Він має спортивний клуб козацьких бойових мистецтв «Герць» у Луцьку.

Ковальчук каже, що став довіреною особою, бо попросили: «Основне моє завдання сьогодні – шукати спостерігачів на виборах, аби не було фальсифікацій і все минуло чітко. Ви ж самі пам'ятаєте минулі вибори, як усе було. Тому мене попросили (із «Зе!Команди», – прим. ЧЕСНО), і я погодився. Але я не хотів би, щоб моя громадська організація фігурувала разом з політикою. Тому що це моя діяльність, і вона жодного стосунку до політики не має», – пояснив Ковальчук.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Донька волинського режисера знімається у російських телесеріалах. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 15 березня
Останні новини
Схожі новини