Комуністична партія України  не заборонена – Комітет виборців

Комуністична партія України  не заборонена – Комітет виборців
Лідер КПУ Петро Симоненко

«Сьогодні КПУ продовжує залишатися однією зі 153 офіційно зареєстрованих політичних партій України, судовий процес щодо її заборони триває уже понад два роки», – пояснює генеральний директор всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олексій Кошель.

Втім, її голова Петро Симоненко, якого КПУ висунула на пост Президента України, не може балотуватися від цієї політичної сили, - каже Кошель у коментарі Укрінформу.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО КОМУНІСТІВ ,ЗАБОРОНУ КПУ І ПЕРСПЕКТИВИ СИМОНЕНКА НА ВИБОРАХ ПРЕЗИДЕНТА

«Заява комуністичної партії — це не більше, ніж порожні політичні заяви, які не мають під собою жодних підстав. Відповідно до закону про вибори Симоненко як висуванець КПУ не може бути зареєстрований Центральною виборчою комісією. Натомість є всі підстави для того, щоб Центрвиборчком зареєстрував Симоненка як самовисуванця», - зазначив експерт.

Водночас, за словами Кошеля, КПУ може заявити про підтримку Симоненка як самовисуванця на пост президента і провести агітаційну кампанію із використанням своєї символіки.0

«Сьогодні КПУ продовжує залишатися однією зі 153 офіційно зареєстрованих політичних партій України, судовий процес щодо її заборони триває уже понад два роки», – пояснює голова КВУ.

Водночас Кошель висловив думку, що метою Симоненка в участі у президентських виборах може бути бажання надати політичного забарвлення кримінальним справам, порушеним проти нього особисто, чи можливим кримінальним справам.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Музичний плейлист Порошенка: що слухав Президент у 2018-му
Наступна новина Сніг та мороз: якою буде погода у Луцьку 5 січня
Останні новини
Схожі новини