Конкурс місцевих ініціатив: підсумок

Конкурс місцевих ініціатив: підсумок

Гості студії - заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, депутат Волинської обласної ради Ірина Вахович
Читати дал

"Якби запрацював "Волиньприродресурс", то ми могли би профінансувати всі подані Проекти місцевих ініціатив", - Роман Карпюк

Про це заступник голови обласної ради заявив під час програми "На часі" на ТРК "Аверс", у якій він взяв участь спільно з головою  постійної комісії  комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Іриною Вахович. Депутати запевняють, що всі проекти, допущенні до цьогорічного Конкурсу місцевих ініціатив, заслуговують на співфінансування з обласного бюджету. "Ідеї, які закладені в кожен проект заслуговують на реалізацію. Якби депутати підтримали  пропозицію  повністю профінансувати всі проекти, то було би дуже добре", - ділиться враженнями Ірина Вахович хоча й   розуміє, що наразі не все залежить від позиції обранців громади, а від обсягів фінансових ресурсів. Адже, грошей в бюджеті - обмаль, а потреб - чимало, в тому числі й першочергових видатків для обласних комунальних закладів. 

Аби реалізувати всі допущені до Конкурсу 170 проектів, потрібно виділити з обласного бюджету 14 млн грн. Йдеться про 50% співфінансування. Стільки ж повинні передбачити місцеві бюджети.

Нагадаємо, нині в обласному бюджеті на конкурс місцевих ініціатив передбачено лише 3 млн грн. Цей ресурс буде спрямований на співфінансування 32 проектів, які стали переможцями конкурсу.  

Лідером проектів, які стали переможцями є  проект Жидичинської  ОТГ " Організація системи збору роздільного сміття на території Жидичинської ОТГ". "Вони просять  100 тис. грн  хоч з обласного бюджету, а  власних коштів додають 600 тис. грн. По значимості і якості підготовки цей проект є абсолютним лідером. Хочу взагалі похвалити Жидичинську ОТГ, яка подала 6 проектів. Крім цього, з Ківерцівщинги було ще 12.  Варто відзначити активність представників   Луцького, Шацького, Камінь-Каширського районів, а також , Любешівського району та ОТГ", - зауважила голова бюджетної комісії.

Ірина Вахович   подякувала всім волинянам, які взяли участь в конкурсі. "Активність досить  висока: за один місяць ми отримали 195 конкурсних заявок.   51 проект поданий саме ініціативними групами. Це свідчить про те, що люди хочуть змінити своє місто чи село. До 10 проектів подали ОСББ. Відгукнулися й благодійні організації. Тобто як бачимо, активними були не тільки органи місцевого самоврядування", - розповіла голова бюджетної комісії. " Ми відхилили ті проекти, які не відповідали вимогам конкурсу. Йдеться про порушення термінів подання документів, або відсутність гарантійних листів про співфінансування", - пояснив заступник голови обласної ради Роман Карпюк, який очолює конкурсну комісію, що працювала над оцінкою проектів.

 Ірина Вахович вважає, що при внесенні змін до обласного бюджету потрібно виділити додатковий фінансовий ресурс на Конкурс проектів місцевих ініціатив, щоб збільшити кількість тих, які отримають співфінансування. "Думаю, обласна рада, як колегіальний орган, підтримає цю  ідею", - впевнена Ірина Вахович.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку дітей вчили малювати графіті. ФОТО
Наступна новина До Луцька починають з’їжджатися військові з нової частини
Останні новини
Схожі новини