Сотня дітей із Волині взяли участь у конкурсі про домашніх тварин

Сотня дітей із Волині взяли участь у конкурсі про домашніх тварин

Майже 100 дітей із 30 населених пунктів Волині взяли участь у конкурсі-виставці "Барвистий світ домашніх улюбленців".

Церемонія відзначення переможців відбулася 21 червня на території Луцького зоопарку, передає Суспільне.

Конкурс проводять 13-ий рік поспіль: останні роки під час карантину та воєнного стану – онлайн, а цьогоріч в офлайн форматі, – розповіла директорка обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради Валентина Остапчук.

"Діти протягом року надсилали свої презентаційні роботи, дослідницькі роботи, малюнки, ми щороку конкурс урізноманітнюємо, щоб він був цікавішим. Минулі роки більше діти представляли. Ця виставка є як підсумок роботи гурткової, практичної, дослідницької при освітніх закладах", – каже співорганізаторка.

На нагородження до Луцька приїхала сім’я Федоруків із Камінь-Каширського району. Мама Орисі ФедорукРуслана є керівницею місцевого екологічного гуртка, який відвідує її донька. Як розповіла учасниця конкурсу, її відеоролик про дев'ятьох домашніх тварин.

"Відеоробота наша надсилалась про домашніх улюбленців, потрібно було розповісти про наше господарство. Ми розповідали про наших котів: Мейсона, Мурзу та Маркіза, нашого песика Вілара, морські свинки – Кеша, Тоша та про наших кізоньок Мілка, Зірка та Мімімі", – сказала школярка.

Учасниця конкурсу Соломія Сірук розповіла про своїх домашніх улюбленців, яких фільмувала на камеру, аби надіслали ролик до участі в конкурсі-виставці.

"В нас як коти і собака не породисті, ми їх підібрали, п’ятеро котів – найменша нас Муся, друга Буся, третя Ася, четверта Мотя, п’ята Шпоня і собаку звати Барбос. Вони взагалі не сваряться, можуть навіть разом спати", – сказала волинянка.

На конкурс подав відеороботу про кота школяр Максим Фіщук. Хлопець каже: разом із вчителями знімали, переробляли, озвучували роботу.

"Про життя кота, як він робив все, як він мало не впав з ялинки, як він познайомився з подружкою, а потім вона поїхала, про війну там теж було трошки. Я дуже радий, дуже, те, що ця робота сподобалась журі", – додав волинянин.

Після нагородження учасників конкурсу на території зоопарку почав роботу дитячий екопростір із майстеркласами. Зі слів співорганізаторки заходу Ірини Стрільчук, для заходу підготували аквагрим, гончарство, створення листівок та інші цікавинки.

"Зіркою нашого заходу став пес Патрон, діти не відходять від нього. Тож в загальному в нас 60 дітей з різних територій, і з ними 60 керівників, але не обійшлось і без братиків та сестричок, бо всі хочуть на цей захід потрапити", – додала методистка.

Список переможців конкурсу "Барвистий світ домашніх улюбленців" та їх відеороботи розмістять на офіційних сторінках обласного еколого-натуралістичного центру, зазначила керівниця закладу Валентина Остапчук, у соціальних мережах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бійці волинської бригади знищили бліндаж окупантів на Сході. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку судять жінку, яка намагалася продати дитину подруги
Останні новини
Схожі новини