Ковельські лікарі врятували трьох людей: пересадили серце і дві нирки

Ковельські лікарі врятували трьох людей: пересадили серце і дві нирки

Лікарі Ковельського МТМО врятували відразу три людських життя. У медзакладі провели друге мультиорганне вилучення донорських органів і пересадили серце та дві нирки. Медики були готові й до пересадки печінки, проте клінічні та гістологічні дослідження виявили її непридатність для трансплантації.

Про це розповідають на сторінці Ковельського МТМО.

Здорове серце відтепер б’ється у грудях 62-річного чоловіка, який довгий час хворів на ішемічну карідіоміопатію, переніс два інфаркти, що спричинили ряд інших патологій серця. Ще двоє пацієнтів зможуть розпочати нове життя без замісної ниркової терапії. 32-річний чоловік вісім років чекав на донора, перебуваючи на гемодіалізі, який змушений був проходити тричі на тиждень. Така ж доля могла чекати й іншу пацієнтку – 52-річну жінку, нирки якої перестали працювати півтора місяці тому. Єдиним порятунком для цих людей могла стати тільки трансплантація.

Усі операції пройшли успішно.

«Велика вдячність рідним донора за розуміння та можливість врятувати життя одразу кільком людям. Світла пам’ять 51-річній жінці, життя якої обірвалося передчасно. Дякуємо колегам з Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова – Василю Белейовичу та Софії Чайковській, у співпраці з якими виконувалися операції.

Подяка нашим лікарям: трансплантологу Володимиру Танському, кардіохірургу Василю Шимону, трансплантологу Олександру Голубу, анестезіологам Тетяні Приходько, Борису Гулаку та Богдані Ярошенко. А також координаційному центру трансплантації анатомічних матеріалів Ковельського МТМО - Ользі Танській та Андрію Мельнику. Висловлюємо подяку всій команді медиків Ковельського МТМО, яка була задіяна у підготовці та проведенні трансплантацій за злагоджену скоординовану роботу», – йдеться у дописі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Причина білого осаду на автівках лучан – одне з двох підприємств за межами Луцька, – Поліщук
Наступна новина На дорогах Волині працює снігоочисна техніка. Де найбільше засніжило
Останні новини
Схожі новини