Ковельські залізничники влаштували страйк. Керівника з Києва не пустили в депо

Ковельські залізничники влаштували страйк. Керівника з Києва не пустили в депо

Залізничники влаштували багатолюдну акцію протесту через намагання «верхів» змінити керівника депо.

Вранці 14 травня перед воротами Ковельського пасажирського вагонного депо працівники встановили автомобільні шини і заклики, написані на фанері: «Нам не треба кіт в мішку!» та «Банду Міняйла геть!», які стосувалися, очевидно, директора філії «Пасажирська компанія» акціонерного товариства «Українська залізниця» Максима Міняйла, – пише «Район.Ковель».

Був ще плакат, який сповіщав про те, що це – попереджувальний страйк. На шини поклали обмотану ганчіркою палку, натякаючи, що, в разі чого, її підпалять.

У такий спосіб вагонники зустрічали начальство із Києва, яке нібито їхало знімати з посади багаторічного начальника депо Олександра Стречена.

До депо на джипах приїхали якісь люди, один з них намагався пройти через прохідну, але на територію підприємства охорона його не пропустила. Спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк спитався в нього мету приїзду.

«Ми не будемо давати вам ніяких коментарів. Зверніться, будь ласка, в компанію пасажирську і вам дадуть там коментар. Я приїхав, згідно наказу компанії. Все», – мовив чиновник з «Укрзалізниці».

«Він має бути замість шефа», – підказав представнику мас-медіа хтось з працівників підприємства.

Самого начальника депо Олександра Стречена на роботі не було, кажуть, що він перебуває на лікарняному. Його працівники вкрай обурені приїздом столичного «десанту» від «Укрзалізниці».

«9 травня приїхали і тероризували нас. І то кожного тижня ревізор їде. Що ви тут перевіряєте? Найменше депо. Двадцять вагонів плану дали. Тут нема де розвернутись, а план найбільший», – доказував сивий вагонник одному із «візитерів», якому все ж таки дозволили зайти на територію.

Депутатка Ковельської міської ради Галина Стасюк, яка тридцять років працює у пасажирському депо провідником, попросила його показати документи про приїзд.

«Чого у вас руки трясуться? Як ваше прізвище? Хто вас сюди запрошував?» – запитувала вона.

Чоловік «із джипа» показав наказ та посвідчення на своє відрядження до Ковеля. Отож, вагонники дізналися, що перед ними – заступник директора філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Віталій Іванов. Хтось відразу ж звернув увагу, що в наказі та у посвідченні взагалі немає печаток.

«Отак вони живуть! Це рейдерський захват, чи що? Хто вас сюди послав?» – допитувалася Галина Стасюк.

Віталій Іванов доводив, що його послав директор компанії.

«Ми задоволені роботою нашого керівника (Олександра Стречена, – ред). Ми не хочемо, щоб ви тут міняли», – наголосила депутатка.

Працівники депо, які колом обступили Іванова, просили не створювати напругу в трудовому колективі, а він казав їм, що «не проти людей», а питання в тому, що «є опрєдєльонні протокольні рєшєнія».

«Ви забирайтеся, їдьте до того Міняйла. Нас устраює Стречен. Ми не хочемо, щоб ви нікого міняли тут. Розумієте? Ви повинні питати в колектива спочатку. Не в тому часі ми живемо. Розумієте? Бо ми як заблокуємо всю залізницю… Я вам кажу чесно», – застерегла Галина Стасюк.

На слова Віталія Іванова, що він «повинен зараз визвати поліцію», депутатка відповіла: «Визивайте. Нас тут тисячі людей».

«Давай за прохідну його», – гукнув хтось і чиновника з «Укрзалізниці» почали виводити з території депо.

Залізничники цікавилися у Віталія Іванова його заробітною платою, а він рекомендував їм зайти на сайт НАЗК і там почитати декларацію. Прості люди обурювалися солідними іномарками, на яких приїхали «гості». На закиди пан Іванов підтвердив, що дійсно, приїхав до Ковеля на своєму автомобілі. Якийсь чоловік заперечив, мовляв, власною машиною їздити у відрядження не дозволяє законодавство.

«Заправився за свої. Хлопці, я чеки ніколи не здаю», – пояснював Віталій Іванов.

«Я тридцять років відпрацювала на транспорті і виживаю… Я чогось не заробила такого джипа… Чому поїзди забираєте? На зло робите? Чому «Москву» відмінили? Не дамо вам «з’їсти» Стречена! Не дамо! Це я вам обіцяю. Викликайте поліцію. Ми не боїмося. Підемо на путя», – заявила Галина Стасюк.

Коли джипи вже вирушали від вагонного депо, то приїхала машина патрульної поліції, а за нею ще одна. Втім, акція протесту на цьому, по суті, закінчилася.

Нагадаємо, нагадаємо, 11 травня стало відомо, що «Укрзалізниця» планує скасувати потяг з Ковеля на Москву. Останній рейс мав відбутись 19 травня. 

Колектив пасажирського вагонного депо станції Ковель дізнавшись про це, звернувся до керівництва «Укрзалізниці» з проханням відмінити скасування поїзда на Москву.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «швидку»? В лікарню? В поліклініку? Що робити, коли захворів
Наступна новина Ціна життя – 300 гривень. Як волинянка врятувала маленьких лисенят
Останні новини
Схожі новини