Кожного з поранених, довезли живими, або Чому вони не янголи: три історії воїнів 14-ї бригади

Кожного з поранених, довезли живими, або Чому вони не янголи: три історії воїнів 14-ї бригади

На рахунку Тараса, Андрія, Миколи і їхніх побратимів з евакуаційного відділення медичної роти Князівської 14-ї омбр сотні врятованих життів і змінених доль, які вони не дали зламати. 

Історії цих трьох військових розповіли у Князівській 14-й омбр, де вони служать. 

У Миколи 4 онуків, і всі хлопці. Старший з його синів, як і батько, воює за Україну. Микола дуже гордий усіма 4 своїми дітьми, синами, доньками, і звісно ж, онуками. Каже, найгірше, що з ним сталося за майже рік повномасштабної війни, - це розлука з ними. До великої війни Микола працював у медичному закладі, а наприкінці лютого минулого року разом із трьома кумами-земляками прийшли в військкомат.

Андрій у 2018 покинув навчання в університеті і призвався в Князівську 14 бригаду. Каже, «завжди хотів бути медиком, і армія дала мені таку можливість». День народження у Андрія 23 лютого. День народження минулого, пекельного, 2023 року він не забуде ніколи. І навіть у страшному сні не бажає його повторення. Після Перемоги Андрій збирається на Гаваї, і каже, хтозна, може, там розпочне нове життя.

Тарас у цивільному житті – інженер одного з обласних обленерго. Ще у 2015, проходячи службу під час однієї з хвиль мобілізації, він опанував медичний фах. А в 2022 повернувся в рідну Князівську бригаду, де разом із побратимами рятує життя. Пригадує, як за добу екіпажам евакуаційного відділення доводилося вивозити близько 30 поранених. І найголовніше, каже Тарас, «що кожного з поранених, яких евакуювали, ми довезли у шпиталь живим»…

«Ці чоловіки не схожі на янголів. Вони палять цигарки, бувають різкі, іноді лаються. Замість крил у них автомати, а замість німбів аптечки й евакуаційні автомобілі, здатні вивезти звідти, звідки дороги, здається, немає. На рахунку Тараса, Андрія, Миколи і їхніх побратимів з евакуаційного відділення медичної роти Князівської 14 омбр сотні врятованих життів і змінених доль, які вони не дали зламати. Ці хлопці не схожі на янголів. Бо вони на землі, яка часто перетворюється на пекло. І саме тут вони роблять те, що тільки янголам до снаги...», – розповідають у Князівській. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз вся лінія фронту, як тоді Донецький аеропорт, – кіборг з Волині Віталій Пясецький


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Найгірше, коли кажуть: «Ой, яка бідненька». Переселенка з Бахмута. ІНТЕРВ'Ю
Наступна новина Двоє довірливих волинян переказали шахраям 400 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини