Як Волинський народний хор готується до весняного концерту. ВІДЕО

Як Волинський народний хор готується до весняного концерту. ВІДЕО
Під час репетиції (скріншот із відео)

У Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі відбувся перший весняний концерт Волинського державного академічного українського народного хору «Сміються, плачуть солов’ї…». А готувався колектив до виступу більш ніж два місяці.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Художній керівник, заслужений діяч мистецтв України Олександр Стадник повідомив, що тематика концерту присвячена весні і возвеличенню краси.

«В більшій мірі все-таки ми опираємося на фольклор Волині, хоча є фольклор і інших регіонів України. В нас початок концерту – дуже великий кусок – пісні, вокально-хореографічні композиції весняно-літнього періоду», – зазначив Олександр Стадник.

«Деякі нові твори і наша класична програма. Безумовно, що це лірика, любов, кохання, хоровод на Івана Купала, весна, солов’ї. Усе це в нас присутнє і в танцях, не тільки в піснях», – розповів балетмейстер, заслужений артист України Валерій Смирнов.

У складі Волинського народного хору працює понад 80 осіб.

 
Репетиція Волинського державного академічного українського народного хору до концерту «Сміються, плачуть солов’ї…»

У Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі відбувся перший весняний концерт Волинського державного академічного українського народного хору «Сміються, плачуть солов’ї…». Художній керівник, заслужений діяч мистецтв України Олександр Стадник розповів, що тематика концерту присвячена весні і возвеличенню краси.

Posted by UA: Волинь on Thursday, 7 March 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні просять розблокувати «Вконтакте»
Наступна новина Кранівниця, таксистка, поліцейська: історії трьох лучанок, у яких – «чоловічі» професії. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини