«Любіть місцевого інвестора, а не тільки іноземного», – Ксенія Ляпіна у Луцьку

«Любіть місцевого інвестора, а не тільки іноземного», –  Ксенія Ляпіна у Луцьку

На міжнародний інвестиційний бізнес-форум «Волинь-Інвест 2018» до Луцька завітала голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

Нагадаємо, форум проходить у Луцьку у п’ятницю, 21 вересня.

«Дерегуляція вкрай важлива. Ми оцінюємо результат дерегуляції за останніх 3 роки в понад 10 мільярдів гривень. Це показник на отаких буденних видатках, і ці кошти зараз лишаються для бізнесу, який має змогу витрачати їх на свій розвиток та розширення» – розповіла Ксенія Ляпіна під час свого виступу з нагоди відкриття бізнес-форуму.

«Ми вже 4-й рік проводимо реформу системи нагляду та контролю, яка знижує рівень тіньової економіки. Це дає змогу бізнесу оминати тіньовий ринок і працювати чесно», – заявила вона.

Однак, на її думку, важливою проблемою є поганий та неефективний захист прав власності. Адже бізнес сьогодні не може бути впевненим у тому, що завтра у його діяльність не втрутиться хтось сторонній. Тому у цьому питанні важливо реформувати систему контролю та нагляду таким чином, аби самі служби не перешкоджали бізнесу працювати та не формували передумов для розвитку корупції.

«Якщо це використовувати неналежним чином, то нагляд і контроль перетворюється у тиск на бізнес. Якщо бізнес вкладає кошти у власну безпеку і робить щось для того, щоб його діяльність була безпечною, то такий бізнес не буде відчувати тиску від державних контролюючих структур і наглядових інстанцій», – запевняє Ксенія Ляпіна.

Також голова Державної регуляторної служби України закликала Луцьку міську раду до підвищення рівня відкритості. У цьому контексті вона пригадала про важливість відкриття регуляторної інформації щодо діяльності бізнес-структур. Більше того, за словами Ксенії Ляпіної, з цією метою в Україні створюється відкритий реєстр перевірок.

«Завдяки створенню відкритого реєстру перевірок представників бізнесу зараз кожен може дізнатися про всі планові перевірки на наступний рік, які хочуть провести на вашому підприємстві. Більше того, ви можете дізнатись, які питання цікавлять контролюючі служби. Ви можете перевірити конкурентів і партнерів. Це зменшує відсоток тіньового бізнесу і створює більш прозорі умови для тих, хто хоче працювати чесно і відкрито», – наголосила Ксенія Ляпіна.

Також вона закцентувала увагу учасників бізнес-форуму на тому, що зараз Волині треба любити не стільки закордонного інвестора, як свого –  місцевого. Це, зокрема, повинно проявлятись у створенні належних, відкритих та чесних умов для ведення бізнесу в регіоні. Мовляв тоді, коли місцевому бізнесу буде комфортно працювати, прийдуть хороші іноземні інвестори. «Тому разом робимо інвестиційну привабливість вищою», – закликала Ксенія Ляпіна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обурений лучанин скаржиться на GPS-моніторинг маршруток
Наступна новина Директор луцького розважального центру став татом
Останні новини
Схожі новини