Куди найбільше виїжджають українці: основні напрямки

Куди найбільше виїжджають українці: основні напрямки

У найближчі півроку 7 % опитаних громадян України планують виїхати за кордон з метою тривалого перебування, роботи, навчання чи еміграції.

Водночас 86 % не збираються виїжджати за кордон у найближчі 6 місяців з метою тривалого перебування. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

При цьому тільки 62 % опитаних громадян України, що планують виїзд за кордон, робили конкретні кроки для цього. Також повідомляється, що 6 % опитаних вагаються з відповіддю.

Найбільше охочих виїхати за кордон з метою тривалого перебування планують потрапити до Польщі (36 %). До Чехії хочуть виїхати 12 % опитаних, до Німеччини – 11 %, Росії – 7 %, США – 6 %, Італії – 5 %, Канади – 3 %, Угорщини і Франції – по 2 %, Ізраїлю – 1 %.

Зазначається, що серед чоловіків майже втричі більше тих, хто збирається виїхати за кордон. Різниця між чоловіками (11 %) та жінками (4 %) становить 7 %.

Також повідомляється, що люди з вищою освітою охочіше розглядають питання виїзду за кордон з метою тривалого перебування (10 % опитаних). Серед людей з повною середньою, середньою спеціальною освітою таких 7 % і 6 % відповідно. А серед людей з освітою не вище неповної середньої таких всього 2 %.

Найбільше українців, охочих виїхати за кордон, є серед молодих людей. Так, серед опитаних у віці 18-29 років таких 15 %, у віці 30-44 роки – 10 %, у віці 45-59 років – 6 %, а також 0 % серед людей у віці 60 років і старше.

Щодо регіонів, то більше людей збираються виїхати із заходу країни (11 %). У центральному, південному та східному регіонах цей показник становить 6 %. Найменше тих, хто збирається виїхати, є на Донбасі (2 %).

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волині бракує грошей на зарплати педагогам
Наступна новина Волиньрада розгляне програму освітлення вулиць сільських територій
Останні новини
Схожі новини