Волиньрада розгляне програму освітлення вулиць сільських територій

Волиньрада розгляне програму освітлення вулиць сільських територій

На засіданні постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства слухалося питання Про затвердження Регіональної цільової програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів Волинської області до 2021 року.

«Ця програма - месидж суспільству, що область починає рухатися в цьому напрямку», - зауважив розробник проекту, начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Андрій Пиріг. Він наголосив, що потреба в будівництві, осучасненні та реконструкції зовнішнього освітлення найгостріше стосується сільської місцевості. Питання лежить в площині безпеки руху, громадського порядку, енергозбереження та елементарного комфорту для жителів.

Постійна комісія підтримала проект та рекомендувала його до розгляду на сесії.

Разом з тим, голова комісії Юрій Цейко висловив застереження, аби не вийшло, що обласний бюджет посередництвом Програми фінансово сприятиме приватній компанії «Волиньобленерго». Йдеться про те, що більшість освітлювальних ламп вмонтовані на опорах ЛЕП. «Оскільки проектом програми передбачено проводити заміни таких опор, то, виходить, ми будемо допомагати структурі, яка монопольно диктує умови на енергетичному ринку Волині», - зауважив Юрій Цейко.

Андрій Пиріг запевнив, що такі питання будуть врегульовані.

Депутат Олексій Панасюк вважає, що програма має бути реальною до виконання та мати позитивний ефект. «Маємо негативний досвід у Володимирі-Волинському, де заміна вуличного освітлення відбулася за принципом «шило на мило», - не втримався від сарказму депутат.

Андрій Пиріг зазначив, що проектом програми передбачено заміни ламп на енергоефективні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди найбільше виїжджають українці: основні напрямки
Наступна новина У лісі на Волині загинули дикі свині
Останні новини
Схожі новини