Волині бракує грошей на зарплати педагогам

Волині бракує грошей на зарплати педагогам

Понад 130 мільйонів гривень освітньої субвенції не вистачає, аби належно забезпечити фінансуванням освітню галузь Волині на 2018 рік. Відповідні листи вже надіслали в Кабмін, на що отримали відповідь «Ваші запитання врахуємо».

Про це йшлося під час засідання комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломіна зауважила, що ситуація з фінансуванням вкрай складна.

«Загалом по освіті не вистачає понад 130 млн грн. ОДА спрямувала відповідні листи в Міносвіти щодо передбачення коштів. У відповіді, яку ми отримали, йдеться, що міністерство про проблему знає та врахує наші запитання. Тому очікуємо кошти зі столиці», - інформувала Тетяна Соломіна.

Член комісії Олександр Курилюк наголосив, що проблемне питання варто було раніше піднімати.

«Міносвіти це не вирішить, бо міністра ніхто не слухає. Це питання треба було раніше піднімати, а не розказувати, що в нас реформи і все прекрасно», - наголосив депутат.

Враховуючи ситуацію, члени комісії рекомендували управлінню світи звернутися в Міністерство освіти, а голові ОДА до Прем’єр-міністра України, аби дофінансувати освітню галузь Волині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь бунтує: у селян нахабно відбирають паї. ВІДЕО
Наступна новина Куди найбільше виїжджають українці: основні напрямки
Останні новини
Схожі новини