Лемурів у Луцькому зоопарку поїтимуть чаєм з лимоном, щоб не замерзли

Лемурів у Луцькому зоопарку поїтимуть чаєм з лимоном, щоб не замерзли

Через люті морози тваринам у Луцькому зоопарку змінять раціон харчування. Про це «Волинь24» розповіла директор звіринцю Людмила Денисенко.

За словами Людмили Денисенко, зима для тварин – складний період. Через морози для них у звіринці корегують раціон харчування і температурний режим. 

«Ми подивилися, що йдуть люті морози. У такі дні основою харчування для тварин буде сіно, зернові культури та хлібобулочні вироби», - розповіла вона. Зоопарк уже домовився про додаткове постачання хліба і сухарів.

«Доставка хлібобулочних виробів зазвичай здійснюється раз на тиждень. У морози вони буде 2-3 рази, бо, наприклад, овочі не підуть у раціон, адже можуть замерзати», - поділилася директор Луцького зоопарку.

Людмила Денисенко зауважила, що тваринам, яким не страшні зими, зокрема, бізонам, оленям, ланям, теж облаштують комфортні умови:
«Майже всіх тварин будуть закривати у будиночках, щоб вони не лишалися на вулиці і добре себе почували».

Теплолюбним тваринам – мавпам, лемурам, сурикатам – даватимуть мюслі, каші з сухофруктами, теплі чаї з лимоном чи шипшиною, горішки. Також працівники зоопарку слідкуватимуть за температурою повітря у їхніх вольєрах.

Директор звіринцю додала, що через зниження температур тигри другий день поспіль відмовляються виходити на прогулянку і лишаються всередині вольєра.
Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 25 лютого
Наступна новина Мінагрополітики створить фонд гарантування для фермерів
Останні новини
Схожі новини