Мінагрополітики створить фонд гарантування для фермерів

Мінагрополітики створить фонд гарантування для фермерів

Однією з основних проблем розвитку фермерства в Україні, особливо дрібного маємо відсутність фінансового ресурсу, як для старту так і для подальшого розвитку. Чергові зміни  обіцяють нам урядники, зміни саме  в кредитуванні фермерських господарств.

Як отримати фермеру кредит не маючи заставного майна? Ніяк! Поки це практично неможливо.

Але заступник міністра аграрної політики з питань фермерства Віктор Шеремета розповів про те, що уряд планує знайти вихід з цієї ситуації.

За його словами, зараз стає зрозуміло, що фермери не вичерпають ліміт кредитних коштів, оскільки банки не поспішають роздавати кошти невеликим господарствам. Через те залишок коштів може бути направлений на підтримку фермерів іншим способом.

«У нас є ще одна програма – фонд підтримки фермерства. Гроші можуть бути направлені туди. Другий варіант – створити фонд гарантування. Це буде така фінансова установа, яка виступить гарантом для фермерів, яким банки не дають кредити. Тим, у кого немає заставного майна», – сказав він.

Окрім того Шеремета не виключає, що в фонд можуть бути залучені додаткові кошти, щоб в наступному році найменші за обсягами виробництва фермери могли без проблем отримати кредит.

Я щиро сподіваюсь що ці слова не будуть черговою обіцянкою від уряду і дійсно буде надана підтримка дрібним фермерам, які практично ніколи не мали підтримки від держави.

Повне інтерв’ю на сайті:

http://biz.liga.net/all/prodovolstvie/intervyu/3728912-pamyatka-dlya-fermera-komu-i-skolko-zaplatit-gosudarstvo-v-2018-m.htm 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лемурів у Луцькому зоопарку поїтимуть чаєм з лимоном, щоб не замерзли
Наступна новина Обласний тубдиспансер отримав нового керівника
Останні новини
Схожі новини