«Лікарі не давали жодних прогнозів». Історія волинянки, яка народилася із вагою 650 грамів

«Лікарі не давали жодних прогнозів». Історія волинянки, яка народилася із вагою 650 грамів
Анастасія Альохіна (фото ІА Волинські Новини)

Волинянка Анастасія Альохіна у 2005-му народилася  із критичною масою тіла – 650 грамів. Зараз дівчині уже чотирнадцять років.

Про історію народження та нинішнє життя волинської «дюймовочки» стало відомо 14 листопада під час Дня відкритих дверей у Центрі катамнестичного спостереження КП «ВОДТМО», повідомляє ІА Волинські Новини.

Дівчина зі своєю мамою Іриною прийшла, аби підбадьорити матусь, які протягом тривалого терміну перебувають на лікуванні у стаціонарі КП «ВОДТМО» разом зі своїми передчасно народженими дітьми.

Мама Анастасії Ірина

Протягом п’яти місяців Настю виходжувала ціла команда спеціалістів відділення інтенсивної терапії КП «ВОДТМО», після цього – у відділенні неонатології.

Настя була дуже очікуваною дитиною у сім’ї Інни та Сергія Альохіних із Нововолинська, адже попередні чотири вагітності жінки закінчувалися або викиднями, або передчасними пологами, внаслідок яких родина втратила семимісячного сина.

«І ось довгоочікувана п’ята вагітність, але на двадцять шостому тижні мене у критичному стані госпіталізували. На шостому місяці вагітності відчула себе зле. Одразу відвезли в операційну. Так на світ з’явилась крихітна донечка зростом 32 сантиметри та вагою 650 грамів. Я плакала від щастя, коли почула, що дитина жива, хоча лікарі попередили, що не дають жодних прогнозів», – пригадує події 14-річної давнини Інна.

Читати також: Для майбутніх батьків у Волинському перинатальному організовують екскурсії

Маму та дитину негайно доправили в Луцьк у неонатологічний центр обласного дитячого територіального об’єднання. Завдяки зусиллям та професіоналізму лікарів, дівчинка змогла вижити.

Сама ж Настя розповіла, що має багато друзів, серед яких у більшості – хлопчики. «Так вже склалося, що мої друзі мене постійно захищають. Вони знають,із якою вагою я народилася», – посміхається дівчина.

На запитання про хобі та майбутню професію вона зауважила, що раніше хотіла б навчитися робити татуювання й бути справжнім тату-майстром, але поки ще не визначилась із майбутнім фахом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку закрилася сидерія «Білий налив»
Наступна новина Прем'єр-міністр розповів, як збільшити зарплату вчителів до 4 тисяч доларів
Останні новини
Схожі новини