Прем'єр-міністр розповів, як збільшити зарплату вчителів до 4 тисяч доларів

Прем'єр-міністр розповів, як збільшити зарплату вчителів до 4 тисяч доларів
Фото ілюстративне

Щоб збільшити зарплати для вчителів до 4 тис. доларів, уряду потрібно зменшувати витрати на державний апарат, збільшити зростання економіки та підвищувати податки.

Про це прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розповів в ефірі каналу «1+1», повідомляє УНН.

Прем’єр-міністра запитали, коли вчителям будуть платити 4 тис. доларів, адже після першого читання в бюджеті на освіту виділили додаткові 9 мільярдів гривень, тобто витрати збільшились на 13 %.

«Ми хотіли б платити (4 тис. доларів вчителям, – ред.) і сьогодні. Але питання в тому, щоб щось платити, – їх потрібно десь узяти. Це означає, що для цього треба підвищити податки, що також ляже тягарем на підприємців і усіх інших. Потрібно шукати гроші. Зменшувати в наступному році витрати на державний апарат, щоби менше витрачати на стіни, державні органи, чиновників», – сказав Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр додав, що також потрібно, щоб зростала економіка, і для цього він почав із будівництва доріг.

«Тому що це, в тому числі, драйвер економіки. Якщо ти вкладаєш у дороги – це робочі місця, кар’єри, техніка. Це посилює економічне зростання. Це те, що нам потрібно як країні», – сказав Олексій Гончарук.

Окрім того, прем’єр-міністр додав, що цього року в уряді вирішили не підвищувати податки в новому проекті бюджету, а намагалися знайти кошти.

Читати також: Верховна Рада ухвалила бюджет-2020

Як відомо, під час передвиборчої кампанія, у команді тоді ще кандидата у президенти Володимира Зеленського заявляли, що підвищення зарплати вчителів до 4000 доларів на місяць реальне, і для цього потрібно всього 200 мільйонів доларів на рік і 10 мільярдів на 10 років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Лікарі не давали жодних прогнозів». Історія волинянки, яка народилася із вагою 650 грамів
Наступна новина Якою буде зима? Прогноз від волинських синоптиків
Останні новини
Схожі новини