На Волині знову почала рости захворюваність на кір

На Волині знову почала рости захворюваність на кір
Фото ілюстративне

Після кількох тижнів падіння на Волині знову почав зростати рівень захворюваності на кір: за останній тиждень зареєстрували 77 випадків хвороби проти  49 у попередній тиждень, тобто відбувся ріст на 57%.

Про це повідомили на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ.

Хто і де хворіє найбільше

Найбільше хворих зафіксували в Ківерцівському районі – 15 осіб, м. Луцьку – 11 осіб, Луцькому районі – 8 осіб, Любомльському, Маневицькому районах – по 7 осіб, Ковельському районі – 6 осіб, Горохівському районі – 5 осіб. В інших районах реєструються  поодинокі випадки.   

Відсоток постраждалих дорослих становив 35% (27 осіб), дітей 65% (50 осіб) відповідно. Найураженішою групою серед дітей є школярі (60% від зареєстрованих випадків у дитячого населення). Із числа захворілих дорослих 44% – це працююче населення, серед них два медичних працівника.

Читати також: Вакцинація і вимушені канікули: як у Луцьку зупинили спалах кору

Відсоток госпіталізації становить 60% від усіх, хто звернувся по медичну допомогу.

Є нові спалахи

За останній тиждень виникло три нових спалахи кору. Це загальноосвітні школи селища Торчин, села Жорнище Ківерцівського району та у побуті в селі Колпитів Локачинського району.

Крім того, тривають протиепідемічні заходи у 4 активних спалахах кору: по 1 спалаху в Маневицькому, Ковельському, Ківерцівському та Луцькому районах. У цілому 4 спалахи зареєстровано в навчально-виховних закладах, 3 в побуті.

З початку року зареєстровано 42 спалахи, постраждало 292 особи, 86% (252 особи) – це діти віком до 17 років. У 2018 р. зафіксовано 99 спалахів, це 10% від усіх зареєстрованих в Україні.

Скільки волинян захворіло у 2019-му

За даними закладів охорони здоров’я, на Волині з початку року зареєстровано близько 1600 випадків кору. У минулому році – 2243 випадки.

В Україні загалом епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір залишається неблагопо­лучною.  У 2019 році від ускладнень кору померло 14 людей, п’ятеро  із них діти.

За попередній тиждень за показниками захворюваності на кір на 100 тисяч населення Волинь знаходиться на 7-му місці по Україні.

Що робити, щоб не захворіти

Медики запевняють, що для надійного захисту від недуги усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору.

Тож закликають усіх дотримуватися уалендаря щеплень та якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

Вакцинуватися за календарем та зробити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років та дорослі із груп ризику: військові, учасники ООС, студенти, освітяни й медики. Область забезпечена вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США в достатній кількості.

Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом,  можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко, Зеленський і «Гра престолів»: на кого схожі наші кандидати?
Наступна новина Волинь – серед регіонів із найдешевшим великоднім кошиком
Останні новини
Схожі новини