«Лишили тільки панахидний столик». На Волині прихожани УПЦ МП винесли майно церкви

«Лишили тільки панахидний столик». На Волині прихожани УПЦ МП винесли майно церкви
Фото зі сторінки Волинської єпархії ПЦУ у Facebook

Громади Покрови Пресвятої Богородиці села Воютин Луцького районного і Святої Трійці села Старий Мосир Ковельського деканатів вийшли зі складу УПЦ (МП) та перейшли у ПЦУ.

Такі рішення громад не підтримали батюшки. При цьому після цього з воютинського храму прихильники УПЦ (МП) навіть винесли все майно, лишивши там лише панахидний столик, – повідомила Волинська єпархія ПЦУ у Facebook.

Громади більшістю голосів ухвалили рішення перейти до ПЦУ. Вони звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з проханням прийняти їх до складу Православної церкви України. Владика таке звернення задовольнив.

«Батюшки, однак, не підтримали бажання своїх громад. Більш того: із воютинського храму прихильники московського священника, що не згодилися з більшістю, забрали з собою все, крім панахидного столика, залишивши голі стіни», – йдеться у повідомленні. 

За інформацією Волинської єпархії ПЦУ,  вже шість парафій возз’єдналися з ПЦУ після початку повномасштабної війни росії проти України. 

Нагадаємо, 17 квітня, під час святкового богослужіння у храмі села Чорніїв Волинської області, віряни прийняли рішення приєднатися до Православної Церкви України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка організувала благодійні концерти у Барселоні, щоб підтримати Україну
Наступна новина Армія Росії планувала військове вторгнення в Білорусь - ГУР
Останні новини
Схожі новини