Лучанам, які мають важкі захворювання, виділили 600 тисяч з бюджету на ліки

Лучанам, які мають важкі захворювання, виділили 600 тисяч з бюджету на ліки
Фото ілюстративне

Лучани із важкими системними захворюваннями отримають адресну допомогу на медикаменти від департаменту соціальної політики Луцької міської ради.

Про це стало відомо сьогодні, 24 червня, під час засідання позачергової дистанційної 84-ї сесії, пише ІА «Волинські Новини».

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін, цього року в міському бюджеті передбачено 11 мільйонів гривень на забезпечення пільгових категорій лучан безкоштовними рецептами. Ці рецепти виписують щомісяця сімейні лікарі. Але є такі препарати, на які не можна виписати пільгові рецепти, оскільки на ці ліки немає референтних цін.

«Ці кошти – це так звана адресна допомога. Тому для громадян, яким не можна виписати пільговий медикамент, ми створили певний алгоритм: створюється список, цей список і певна сума через департамент соціальної політики передаються безпосередньо цим пільговикам. Сюди входять важкі захворювання: епілепсія, червоний вовчак, цукровий діабет, гемофілія, неспецифічний виразковий коліт і так далі», - зазначив головний медик міста.

З його слів, у першому кварталі 2020 року близько 700 тисяч гривень із загальної суми в 11 мільйонів уже передали тим, хто цього потребує. У другому кварталі цього року передбачається виділити ще 661 тисячу гривень на пільгові ліки.

Луцькі обранці громади такі зміни до бюджету ухвалили, проголосувавши у більшості «за».

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку до Дня молоді відбудеться пізнавально-творча вечірка
Наступна новина Працівник луцького дитсадка заразився коронавірусом
Останні новини
Схожі новини