Лучани і депутати Жидичинської сільради посперечалися через землю

Лучани і депутати Жидичинської сільради посперечалися через землю
Земельні ділянки, які віддали атовцям

Лучани із вулиці Салтикова-Щедріна, яка межує із Жидичинською сільсьою радою, не задоволені тим, що землі, на яких вони садять городину, ОТГ віддала у власність учасникам АТО.

Про це стало відомо із сюжету UA:Волинь.

Понад 40 років тому жителі вулиці прибрали на цих землях стихійне сміттєзвалище та використовують їх для вирощування сільськогосподарських культур.

«Ми живемо по одній стороні, а з цієї сторони земля, яку ми використовуємо під город. Ми доглядаємо свої городи, впорядковуємо. І нам дуже шкода, що склалася така ситуація. Без жодного попередження в нас цю землю забирають і віддають іншим особам», – розповіла лучанка Неоніла Кірчук.

25 лучан – мешканців вулиці – прийшли на сесію Жидичинської сільської ради, аби внести власну пропозицію до порядку денного. Люди хочуть дізнатися, хто отримає землю, де знаходяться їхні городи, і призупинити видачу ділянок.

На сесії депутати і мешканці вулиці Салтикова-Щедріна посперечалися. Депутати відмовилися працювати.

«Звинувачення були безпідставні, люди не дотримуються регламенту», – пояснила Жидичинська сільська голова Галина Матвіюк.

Галина Матвіюк розповіла, що сільська рада не уповноважна роздавати землі, а лише погоджує цю процедуру за клопотанням Держгеокадастру.

Детальніше – у сюжеті.

 
46 чергова сесія Жидичинської сільської ради не відбулась через суперечку лучан із депутатами

46 –та чергова сесія Жидичинської сільської ради не відбулась через суперечку лучан із депутатами. Люди, які мешкають на вулиці Салтикова-Щедріна у Луцьку, невдоволені тим, що ОТГ віддала у власність землі учасникам АТО, каже Неоніла Кірчук. Ця вулиця межує з землями Жидичинської сільської ради. Мешканці, зі слів жінки, висаджують на прилеглих землях городину.

Posted by UA: Волинь on Thursday, 8 August 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На проблемному луцькому перехресті просять встановити світлофор
Наступна новина Енергетики ліквідували причину аварії на луцькій підстанції
Останні новини
Схожі новини