Лучани просять підсвітити пам'ятки та територію Старого міста

Лучани просять підсвітити пам'ятки та територію Старого міста
Фото Віктор Чухрай

Лучани просять забезпечити нічне підсвічування пам’яток та усієї території Старого міста.

Відповідну петицію зареєстрував Юрій Горбач

З його слів, навіть в період Новорічних свят історична частина Луцька тоне в пітьмі, бо у місті відсутній ґрунтовний і послідовний підхід до підсвічування пам'ятних і важливих для міста об'єктів.

«У європейських містах організовують та проводять нічні екскурсії. Бо нічне місто з гарною підсвіткою та освітленням може виглядати зовсім інакше, ніж в денну пору. В Луцьку це неможливо, бо немає що показувати – навіть основні пам'ятки або підсвічуються дуже убого, незбалансовано, або не підсвічуються взагалі», – йдеться у петиції. 

Юрій Горбач наголошує, що гарне і якісне підсвічування пам'яток архітектури, пам'ятників, додатково зацікавлюватиме туристів, сприятиме розвитку туризму в місті. 

«Після напрацювання положення провести необхідне технічне оснащення об'єктів, при потребі – із залученням експертів, дизайнерів», – підсумовують у тексті петиції. 

Станом на 2 січня, 17:30, петиція зібрала 11 підписів із 300 потрібних. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обираємо героя грудня на «Першому»
Наступна новина На Волині сапери знешкодили 8 мінометних мін часів Другої світової війни
Останні новини
Схожі новини