Лучанин із синдромом Дауна, який здобув вищу освіту, працюватиме екскурсоводом

Лучанин із синдромом Дауна, який здобув вищу освіту, працюватиме екскурсоводом
Лучанин Богдан Кравчук

Лучанин Богдан Кравчук – перший українець із синдромом Дауна, який здобув вищу освіту, – отримав робоче місце, а також стипендію від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Окрім того, юному історику та його мамі подарували відпочинок у туристичному комплексі «Буковель».

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, хлопець став першою в Україні людиною з синдромом Дауна, яка здобула вищу освіту. Він навчався на факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. 

Питання про працевлаштування Багдана лишалося відкритим недовго. Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця зустрівся з особливим випускником і його мамою Євгенією Кінах, аби повідомити про те, що для хлопця є робота за фахом – екскурсоводом у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти.

У розмові з головою Волиньради Богдан Кравчук розповів про свій улюблений період в історії – період Київської Русі. А також зазначив, що вже має ідеї для екскурсій.

За наполегливість в навчанні Богдан отримуватиме постійну щомісячну стипендію від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в розмірі 3 тисячі гривень. А для того, щоб відпочити після екзаменів та набратися сил, Фонд подарував йому та його мамі сертифікат на відпочинок у «Буковелі».Це стало приємною несподіванкою як для Богдана, так і для його мами, які подякували за допомогу Ігорю Палиці.

«Я такого не очікувала, якщо чесно, надзвичайно вдячна як мама. Як я зрозуміла, саме Ігор Петрович зіграв основну роль у працевлаштуванні Богдана. Хай воздасться йому, я безмежно вдячна. Більше того, він пообіцяв, що і надалі куруватиме Богдана, забезпечить літературою», – зазначила Євгенія Кінах.

Уже через два дні Богдан прийшов писати заяву про прийом на роботу на своє перше робоче місце. Із 7 серпня він працюватиме на пів ставки екскурсоводом у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти.

Ректор навчального закладу Петро Олешко розповів, що історію Богдана він дізнався від його викладачів, після чого вирішив запропонувати роботу хлопцю, який так захоплюється історією. 

Богдан працюватиме в музеї історії освіти Волині, де вже познайомився зі своїх безпосереднім керівником – завідувачем музею Аллою Янковенко.

«Ось робоче місце Богдана, яке, щоправда, треба привести до ладу. Богдан відпочине в «Буковелі», набереться сил, та вже 7 серпня буде його перший робочий день», – каже Петро Олешко.

Сам же Богдан зізнається, що хвилюється, отримавши таку відповідальну роботу. Проте до всього ставиться з оптимізмом: переконує, що все буде добре.

Батькам, які виховують дітей з синдромом Дауна, мама Богдана Євгенія Кінах побажала безмежно їх любити та підтримувати: «Любити дитину такою, як вона є, виховувати, працювати. Має дитина хист – кинути всі зусилля і працювати над цим. Моя дитина має інтерес до історії, і я зробила все, що могла, аби він поступив, вчився і займався своїм улюбленим предметом. Суспільству треба трошки обернутись обличчям до цих дітей, не відсторонюватись. Не можуть ці діти бути на узбіччі: якщо вони будуть у соціумі, то й розвиватимуться. А якщо ізолювати, то вони деградуватимуть», – резюмує мама.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанам радять не гуляти з дітьми і не відкривати вікна через сморід
Наступна новина «Змін не буде, якщо у парламенті сидітимуть старі політики»: Рубльов звернувся до виборців
Останні новини
Схожі новини