Лучанам радять не гуляти з дітьми і не відкривати вікна через сморід

Лучанам радять не гуляти з дітьми і не відкривати вікна через сморід
Фото ілюстративне

Фахівці не можуть з’ясувати, як саме сморід впливає на здоров’я людей, тому що мало хто звертається до медиків. Втім, екологи радять менше дихати «смердючим» повітрям.

Про це в ефірі ток-шоу «Проотилежний погляд» розповіла очільниця міського управління екології Оксана Тарабанюк.

«Пік неприємної ситуації зі смородом спадає, але фахівці, які працювали в робочій групі, розробили рекомендації, як поводитись людям», - зазначила вона.

«Перш за все ми рекомендували не гуляти з дітьми на вулиці, старатися не відкривати шибки, щоб менше потрапляв цей запах у повітря», - сказала посадовиця.

Водночас вона пояснила, що екологи не змогли довести вплив смороду на здоров’я людей.

«Навіть в медичній літературі немає методик, які дозволяють розрахувати цей вплив. Знаємо тільки теоретично, які побічні наслідки виникають внаслідок тривалого впливу», – сказала Оксана Тарабанюк.

«На жаль, дуже мало людей зверталися у медичні заклади, щоб ми могли зібрати достатню статистику, побачити динаміку, закономірність проявів тих чи інших хвороб. Люди в основному скаржилися на загальне погіршення стану здоров’я, на головні болі, на психоемоційні розлади. Це зрозуміло в умовах, коли люди не можуть спати через такий сморід. Лікарі діагностують загальні захворювання та захворювання дихальних шляхів», - повідомила чиновниця.

Раніше фахівці повідомляли, що місцями у Луцьку вміст аміаку в повітрі перевищує норму у 22 рази, сірководню – у 10 разів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Богдан Моторс» - обшуки. Компанія заявляє про політичний тиск
Наступна новина Лучанин із синдромом Дауна, який здобув вищу освіту, працюватиме екскурсоводом
Останні новини
Схожі новини