Лучанин – перший українець з синдромом Дауна, який здобув вищу освіту

Лучанин – перший українець з синдромом Дауна, який здобув вищу освіту

Лучанин Богдан Кравчук з синдромом Дауна отримав диплом бакалавра історії.

Хлопець став першим українцем з синдромом Дауна, який здобув вищу освіту, стверджує луцька історичка, представниця Інституту національної пам'яті на Волині Леся Бондарук

«Пам'ятаю як 5 років тому ми з його мамою Євгенією Кінах боролися за його право на вищу освіту. Виявилося, що радянську норму з 70-х років про заборону на вищу освіту людям з особливими потребами можна побороти сучасними підходами до освіти», - розповіда лучанка.

«Велике дякую міністру освіти Сергію Квіту та його заступнику Павлу Полянському, які зрозуміли і підтримали право особливих дітей на вищу освіту», – додала вона.

Усі 5 років Богдан сумлінно вчився і часто був набагато успішнішим за звичайних студентів. Ті могли прогуляти, недовчити, а він так любить історію, що не міг бути іншим і не міг підвести високу довіру до його можливостей, - каже Леся Бондарук.

«У його успіхах велика допомога Мами - Євгенії Кінах, яка була незмінним асистентом свого любимого студента» - запевнила вона.

«Щиро дякую деканові історичного факультету СНУ Анатолію Георгієвичу Швабу і викладачам! Ви чудові професіонали, бо добре навчали і були вимогливими та справедливими. А ще дякую багатьом журналістам, які часто писали і знімали сюжети про Богдана. Його приклад - це промінь надії багатьом батькам особливих дітей. Бо відтепер вони знають, що якщо вірити у своїх дітей і розвивати їхні можливості, то мрії збуваються» - каже Леся Бондарук.

Я щаслива сьогодні, що причетна до історії освіти Богдана Кравчука. Сподіваюся і молю Бога, що у нашому суспільстві знайдеться для нього робота за фахом, і він зможе самостійно заробляти на прожиття» - заявила Леся Бондарук


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 11 липня. ФОТО
Наступна новина «Я ні від кого не ховаюся», – начальник Волинської митниці, якого оголосили у розшук
Останні новини
Схожі новини