Лучанин планує підкорити Еверест. ВІДЕО

Лучанин планує підкорити Еверест. ВІДЕО

Майже чверть усієї земної поверхні припадає на гори. Відтак, краса і велич усього життя на землі особливо відчувається саме у таких місцях. Сьогодні, в міжнародний день альпініста, журналісти з’ясували, наскільки перспективно розвивається на Волині туризм загалом і поспілкувалися з одним із найкращих альпіністів нашого регіону Олександром Оришком.

Сходження на вершину гори є справжнім випробуванням і під силу далеко не кожній людині. Сучасний альпінізм – це і вид спорту і робота і вид активного відпочинку, однак у будь якому випадку він вимагає великої самовіддачі. Тут найменша помилка може вартувати життя. Волинянин Олександр Оришко не з тих хто звик відступати. Ще з шкільних років чоловікові запав в душу спортивний туризм. Спершу ходив у походи з друзями, а вже в студентські роки, почав мріяти про підкорення вершин, – ідеться в сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Після цього, розповідає чоловік, бажання підкоряти нові висоти лише зросло. Олександр Оришко поставив перед собою ціль, піднятись на сім вершин семи континентів світу. На сьогодні вже чотири подолано – це південна та північна Америка, Європа і Африка.

Щоб дістатися на цю вершину, знадобилося близько двох тижнів. За плечима майже 40-кілограмовий рюкзак, а попереду чекає нестерпний мороз або ж палюче сонце. Однак, все це нічого, каже Олександр,  в порівнянні з тією ейфорією, коли дистанцію подолано.

На диво, сучасне підростаюче покоління сьогодні неабияк цікавиться туризмом розповідає спортсмен. Діти охоче займаються у мотузковому містечку а також ходять в походи. Безкоштовно на заняття туризмом можна записатися в центр туризму спорту та екскурсій. Директор установи Леонід Толстіхін розповідає, бажаючих займатись активним туризмом дуже багато.

Тож займатися як спортивним туризмом так і альпінізмом круто та корисно. Однак, спортсмен Олександр Оришко радить спершу оцінити тверезо ситуацію і задуматись чи дійсно та чи інша вершина вам пі силу. Друге- це поставити мету. Ну і звісно ж не закидати справу, якщо навіть з першого разу не вдалося піднятись, адже вершина стояла, стоїть і стоятиме тож ви матимете ще можливість повернутися сюди наступного року щоб завершити те що почали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українки 100 років тому. ФОТО
Наступна новина Біля центру Луцька – купи сміття. ФОТО
Останні новини
Схожі новини