Dmytruk Luchesk Half Marathon 2018: шалені емоції, феєричні перемоги та яскраві фото

Dmytruk Luchesk Half Marathon 2018: шалені емоції, феєричні перемоги та яскраві фото
Старт змагань Dmytruk Luchesk Half Marathon 2018

У Луцьку втретє відбулася наймасштабніша спортивна подія року - Dmytruk Luchesk Half Marathon 2018.

Змагання серед любителів бігу стартували вранці у неділю, 9 вересня, у центральній частині міста. У цьогорічному напівмарафоні взяло участь близько тисячі учасників, що стало абсолютним рекордом за три роки існування забігу.

Молодь, діти, команди різних підприємств, спортсмени поважного віку та їхні рідні вже з восьмої години ранку заповнили центральний проспект Луцька, готуючись до старту.  Ранкова колективна розминка, офіційні привітання організаторів та гімн України зарядили присутніх гарним настроєм та додали бойового спортивного духу.

«Ми зареєстрували близько тисячі дорослих учасників та 300 дітей. Змагання традиційно має три дистанції: на 5, 10 та 21 км. Переможців визначили як серед жінок, так і серед чоловіків», - розповіла pr-менеджер компанії «Дмитрук» Катерина Пекна.

За словами організаторів, цього року вони приклали багато зусиль для того, щоб спортсмени себе відчували максимально комфортно на трасі. Тому протягом всієї дистанції облаштували достатню кількість пунктів гідратації, освіжаючі душі, пункти надання медичної допомоги та харчування.

«Коли ти біжиш 6-7 км дистанції, а навкруги майже немає людей, дуже важливо, щоб тебе хтось підбадьорив, тому ми особливо звертали увагу на роботу волонтерів», - розповіла Катерина Пекна, яка вже втретє бере участь у напівмарафоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині стартував Екомарафон «Світанок Світязя»

Цього разу вона подолала дистанцію у 10 км разом зі своїми колегами з компанії.

«На першому напівмарафоні нас з «Дмитрука» було двоє учасників, а сьогодні вже 20», – зауважила pr-менеджер «Дмитрука».

«Що я зараз відчуваю? Адреналін та ейфорію!» - розповіла у перші секунди після фінішу стомлена, але щаслива керівниця відділу сервісу компанії «Дмитрук» Лілія Яськова, яка також стала однією з організаторок напівмарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екомарафон «Світанок Світязя»: як це було. ФОТО. РЕЗУЛЬТАТИ

За її словами, кожен раз після фінішу вона каже собі «Ніколи більше!», але через годину шукає нові забіги та думає, коли ж знову чергове змагання. Цього року Лілія вже взяла участь у напівмарафонах у Львові, Тернополі та Одесі.

Лілія Яськова вкотре подолала свою «десятку»

«Ці змагання – кодекс соціальної відповідальності компанії «Дмитрук». Це наше місто, яке ми дуже любимо», - пояснила Лілія Яськова, чому підпримство започаткувало ці спортивні змагання.

Ще одним не менш важливим організатором забігу є спортивний клуб «Лучеськ», який протягом багатьох років активно розвиває легкоатлетичний рух на Волині.

Один із організаторів Олександр Оришко: «Все класно!»

«Все класно! Цього року не було жодних труднощів в організації, міська влада сприяла проведенню заходу. Людей зібралося багато, всі задоволені», - розповів один з організаторів напівмарафону Олександр Оришко.

Вже традиційно захід відбувається за підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради. Директор департаменту Олексій Веремійчик каже, що недооцінити масштаб напівмарафону важко, адже це не лише популяризація спорту в Луцьку, а й чудова атракція, яка згуртовує лучан.

Олексій Веремійчик - директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради

«Це ще одна демонстрація проведення цікавого та активного дозвілля. Ми знаходимося у центрі міста, де звучить музика, зібралися спортсмени. Це свято для сотень людей», – переконаний чиновник.

Однак головними дійовими особами забігу стали учасники, які з різним рівнем підготовки та фізичними можливостями об’єдналися навколо однієї ідеї: бути сильним та міцним тілом і духом.


ПЕРЕМОЖЦІ DMYTRUK LUCHESK HAHF MARATHON 2018

Переможець на дистанції 5 км Володимир Швець

Володимир Швець 

«Я не професійний спортсмен, проте вже втретє цього року беру участь у таких забігах. Більше 5 км не біжу. Це моя найкраща дистанція, на якій можу показати хороший результат. Підготовка до змагань проста: 1 раз на тиждень тренування, перед забігом – двічі. Мені подобається бути сильним та здоровим».

Переможниця на дистанції 10 км Ольга Ярмолюк

Ольга Ярмолюк

«Я готувалася до зовсім інших змагань, але їх відмінили, і тому вирішила взяти участь у напівмарафоні. Три роки займаюся цим видом спорту. Свого часу брала участь у змаганнях «Забіг нації».

Насправді зараз не можу усвідомити ще, що перемогла, бо є дуже сильні дівчата-спортсменки. Та цей результат я роблю в першу чергу для себе», – поділилася враженнями від змагань спортсменка на перших хвилинах після фінішу.

Переможець на дистанції 10 км Валерій Макарук

Валерій Макарук

«Спортом займаюся з дитинства, з пелюшок, – жартує спортсмен. – Я отримую шалене задоволення від спорту. Я «ЗА» будь-яку спортивну двіжуху.

До речі, коли біг, то постійно думав, що другий. Не сподівався, що фінішую першим. Бігти саме 10 кілометрів вирішив, щоб підтримати дружину, яка долала таку ж саму дистанцію».

Переможцями на найдовшій дистанції 21 км стало подружжя Оксенюків, яке багато років займається професійно легкою атлетикою.

Переможниця на дистанції 21 км Оксана Оксенюк

Оксана Оксенюк

«Я вже вдруге перемагаю у Dmytruk Luchesk Half Marathon, професійно займаюся спортом, майстер спорту з легкої атлетики. Ми з чоловіком завжди радіємо успіхам один одного та підтримуємо у змаганнях, конкуренції не відчуваю», - жартує спортсменка.

Переможець на дистанції 21 км Сергій Оксенюк

Сергій Оксенюк

«Завжди приємно долати дистанції у рідному місті. Тому не міг пропустити таку подію. Сьогодні це справді спортивне свято для нас.

До речі, у минулому році я також переміг у луцькому напівмарафоні, і звичайно радий, що вкотре  досягнув цього результату», - прокоментував свою чергову перемогу спортсмен, який, до слова, є майстром спорту з легкої атлетики міжнародного класу.


Вболівальники активно підтримували спортсменів протягом усього забігу. Та особливого захоплення та овацій заслужив найповажніший учасник забігу 76-річний ковельчанин Олександр  Майданський.

Чоловік попри свій вік здолав дистанцію у 5 кілометрів і буквально на перших секундах після фінішу з гумором та легкістю давав коментарі журналістам.

«Трошки, може, мене старість підводить, я пробіг 5 кілометрів за 41 хвилину. Хоча торік я біг на цьому ж напівмарафоні за 44 хвилини. То значить вже є результат», - сміється спортсмен.

Для чоловіка спорт – це беззаперечно здоров’я, стан його душі, спосіб життя та мислення.

«Страшно за себе не було. Чую по «мотору», що можу бігти. Дружина, звісно, казала: «Може вже перестанеш бігати?» Але я замість того і її запрошував», – розповів Олександр Майданський.


ЧОМУ Я БЕРУ УЧАСТЬ У DMYTRUK LUCHESK HAHF MARATHON?


Серед учасників змагань є багато лучан, які традиційно не пропускають забігів, та ті, хто вперше вирішив випробувати себе на міцність бігом.

ІГОР ГОЛОВАЦЬКИЙ, директор Західної української торгової компанії

«Я біг дистанцію 21 кілометр. Це мій перший забіг. До того місяць тренувався. Для мене це в першу чергу перемога над собою, перевірка власної витривалості. Найскладнішим було не піддатися зовнішньому тиску інших спортсменів, адже серед учасників є багато професіоналів. Планую й надалі брати участь у змаганнях».  

БІГОВИЙ КЛУБ «ВІКІНГИ»

«Я щасливий, що у нашому, й так красивому місті, проводять напівмарафон вже третій рік підряд. Я щороку беру участь і щоразу покращую результат, чим дуже задоволений. До речі, ми навіть створили свій непрофесійний аматорський легкоатлетичний марафонський клуб «Вікінги», – розповів лучанин Ігор Хваліба.

«Ми створили наш клуб спеціально, щоб не тренуватися наодинці, адже це нудно. Тепер ми разом готуємося до змагань, займаємося спортом, товаришуємо. У нас некомерційна організація, а скоріше клуб за інтересам», – пояснює ще одна учасниця «Вікінгів» Катерина Табачук.

ГАЛИНА ПАДАЛКО, телеведуча

«Мені біг допомагає все розкласти в голові. Люди, які не мають часу на це, які не займаються спортом, не можуть собі цього дозволити. Переконана: ті, хто бігають, апріорі не можуть бути неадекватними. Тому що є час побути з собою, зі своїми думками.

Я беру участь у забігах з самого початку існування Dmytruk Luchesk Half Marathon. Свого часу мене долучив до цієї тусовки Юрій Моклиця. Перші два роки я бігла півмарафон, тобто 21 км, але цього року подолала «десятку», адже напередодні застудилася».

ТАРАС ЯКОВЛЕВ, учасник громадської організації «ЦРУ»

«Перші враження: вклався в годину. І це добре, ставив собі таке завдання. Тому задоволений, щасливий. Цього року біг 10 км, але на наступний рік планую підкорити напівмарафонську дистанцію – 21 км.

Я загалом люблю спорт, постійно ним займаюся: велосипед, теніс, останні півроку – біг. Бо хочу довго прожити (сміється). Вважаю, що якщо 10 % лучан будуть бігати, то це буде дуже класно. До речі, мій син сьогодні біжить 100 метрів, йому лише 4 роки».

ОЛЕКСАНДРА БОРУК, директор з маркетингу ПАТ «Теремно-Хліб»

«У нас збірна команда з Києва та Луцька. Все було дуже класно, наша половина команди пробігла\пройшла дуже швидко.

Наступного року будемо готуватися до довшої дистанції. Нам потрібні такі змагання, адже вони, по-перше, згуртовують команду. По-друге,  ми показуємо лучанам, що є такі класні заходи, зустрічаємо тут друзів та знайомих, ми об’єднані спільною ідеєю. І це дуже круто».

СЕРГІЙ БАЛИЦЬКИЙ, депутат Луцької міської ради, голова волонтерського центру «Серце патріота»

«Я вдруге беру участь в Dmytruk Luchesk Half Marathon. Дуже задоволений результатом. Пробіг 10 кілометрів. Якщо чесно, то й не дуже сильно стомився, відчуваю приємну втому. Вважаю, що потрібно підтягувати людей з кабінетів, щоб вони долучалися до подібних заходів, були ближчими до людей».


Основна частина змагань закінчилася близько 11 години дня, після чого відбулися змагання лижеролерів на 21 км та дитячі забіги на 100, 500 метрів та 1 км.

Кожен учасник на фініші отримував традиційні медалі та продуктовий набір зі свіжими фруктами та молочною продукцією.  Та найголовніша нагорода – це відчуття задоволення, адже таки вдалося не здатися і фінішувати!

По завершенню усіх видів змагань відбулося урочисте нагородження переможців. Десятки спортсменів отримали подарунки та грошові винагороди за призові місця у різних вікових категоріях.

Текст: Ірина НОВОСАД (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Всі біжать - і я біжу»: історії учасників півмарафону від «Кромбергу»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зірку культового фільму жахів «Дзвінок» впіймали з наркотиками
Наступна новина Волинянка отримала почесне звання від Президента
Останні новини
Схожі новини