Лучанин змінив перукарню, бо «набридло слухати російські пісні»

Лучанин змінив перукарню, бо «набридло слухати російські пісні»

Лучанин Богдан Жишко каже, що вирішив змінити перукарню, в якій стригся понад 20 років, бо «набридло робити зауваження, питати, чому змушують мене слухати російські пісні».

«Розійшлися через музичні смаки», – пояснює він у дописі в Facebook, який Перший публікує в скороченому обсязі.

«Вже кілька років поспіль розмовляю в перукарні на одну і ту ж тему. Спочатку жартував, що якщо тут звучатиме російська пісня, то приїдуть путінські танки, щоб визволяти. Іншим разом розказував, скільки мільярдів виділяє російський уряд на асиміляцію українців (Федеральна програма «Рускій язик»), як потім відбирає найбільш зросійщені території. Між тим стригся в інших закладах і там також намагався домовитися, щоб не вмикали відвідувачам російської музики».

«Пропонував списки інтернет-адрес україномовних радіостанцій. Але це все марно! Люди не можуть зрозуміти кількох речей і запитують:
чого тут такого поганого, адже завжди була ця музика, вони її слухають усе життя і все одно залишаються українцями;
кажуть, що «іскуство внє палітікі»;
на всіх каналах є російська музика, то чого її не забороняють?;
на телебаченні немає україномовних каналів;
хазяйка закладу не дозволяє використовувати інтернет для прослуховування радіостанцій;
спочатку потрібно створити україномовні пісні світового рівня, а тоді..,
і ще багато чого іншого».

«Ми обговорюємо дану тему, але чи то я не вмію пояснити, чи то співрозмовники настільки інерційні, що не хочуть вникати в суть, бо наступного разу, коли приходжу, бачу, що нічого не змінилося. Ось недавно знову мав похід в перукарню і цього разу вирішив «випробувати долю» на старому місці. Йду і думаю собі, це ж якщо що, то ж можна буде просто розвернутися й піти. Так і сталося. Прийшов, сів у крісло. Помили голову приготувалися до стрижки. І тут на радіо починається «чужа» мовна квота, яка може становити до 70% ефірного часу. От тільки якщо в одних це англомовні пісні, то на хвилях втікачів у Росію курченка\клименка звучать російські співаки, ті, хто виступав у Криму, але не потрапив до «чорного списку» Мінкульту. І ведучі також не упустять свою російську квоту», – розповідає Жишко.

«Питаю перукарку С,: «Це потрібно змушувати відвідувачів слухати російські пісні?» Трохи поговорили й С. просить колегу вимкнути приймач . А та: «Ні, не виключай, нехай буде! Іскуство внє палітікі!»

Ну, як так, то й так. Ви в себе вдома, то слухайте, а я не хочу. Здираю із шиї серветку й кажу, що не бажаю цього чути і що більше ніколи не буду в них стригтися. Миття оплачу. 

«Та ні, почекайте, давайте зараз я Вас пострижу, а потім, якщо хочете, то можете не приходити. Наташа, вимкни музику!» - С.

Відчуваючи в повітрі напругу, не бачив сенсу щось пояснювати. Бо була б суперечка і замість позитивного результату лише налаштував би людей опозиційно до сказаного».

«Отже, зараз шукаю перукаря. Що думаю про працівників магазинів, перукарень, кав’ярень, транспорту та інших громадських місць, де вмикають і змушують відвідувачів слухати російські пісні? Вважаю ці місця «Центрами русифікації лучан». Люди не задумуються над тим що роблять і через те фактично допомагають ворогові знищувати свій народ».

«Вийшовши з перукарні, заходжу в книжковий, що в приміщенні обласної друкарні. І там російська музика. Звісно, що нічого в них не купую. Підходжу до газетного кіоску – засилля російськомовних періодичних видань. Йду в магазин – лицева сторона товарів оформлена російською, і лише на звороті дрібними літерами є передбачена законом інформація про товар українською мовою. Сідаю в маршрутку – шансон. Вмикаю вдома телевізор – засилля російської. Скрізь, на кожному кроці російська. І кожен, хто її транслює, вважає, що від нього нічого не залежить, що він не робить ніякої шкоди. Панове, та всі разом ви створюєте оте середовище для знищення українського духу! Ти, особисто ти вносиш свою лепту в русифікацію свого народу! І особисто ти зараз готуєш ґрунт для майбутніх референдумів зросійщених українців «Про входження території до складу РФ». Сподіваюся, що пояснив, чому вважаю інертних любителів «іскуства» безкоштовними русифікаторами, а їхні заклади - «центрами русифікації»?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З 1 червня в Україні прогнозують похолодання
Наступна новина У Луцьку через ремонт на залізничному переїзді перекриють вулицю
Останні новини
Схожі новини