Українська – обов’язкова у сфері обслуговування. Скільки скарг уже надійшло

Українська – обов’язкова у сфері обслуговування. Скільки скарг уже надійшло

Від 16 січня до Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня надійшло 325 скарг та звернень громадян через те, що їх не обслуговували українською мовою у закладах сфери обслуговування.

Про це він сказав у коментарі УНН.

«Станом на сьогоднішній обід надійшло 325 звернень. Це якщо говорити з 16 січня. Традиційно, серед лідерів по скаргах, по зверненнях, у нас Київська область, не менше скарг постійно зі сходу України. Найбільше порушень, пов’язаних із відсутністю українськомовної версії інтернет-магазинів, потім – цінники, потім – вивіски. І, звичайно, є низка звернень, що стосувалися відмови в обслуговуванні українською», – сказав Тарас Кремінь.

Нагадаємо, з 16 січня 2021 року набула чинності стаття закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яка передбачає перехід усієї сфери обслуговування на українську мову.

Порушення таких норм означатимуть для закладів адміністративні штрафи — від 200 до 700 неоподатковуваних мінімумів (від 3400 до 11 900 грн). Ці зміни набудуть чинності лише у липні 2022 року. 

За перший тиждень до омбудсмена надійшло близько 200 скарг.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Посадовці волинської шахти незаконно продавали вугілля і отримували «відкати»
Наступна новина Розробляють карту пунктів і організовують бригади. Як на Волині готуються до вакцинації від COVID-19
Останні новини
Схожі новини