У Луцьку пів року діє розмовний клуб української мови для пересленців. ВІДЕО

У Луцьку пів року діє розмовний клуб української мови для пересленців. ВІДЕО
Фото: Суспільне Луцьк

За пів року навчання мовних курсів, які відбуваються у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, їх відвідали 200 людей.

Про це Суспільному розповіла викладачка мовного клубу, доцентка Оксана Приймачок.

Розмовний клуб створили, аби навчити говорити українською тих, хто в час повномасштабного вторгнення вимушено переселився на Волинь. Утім, з часом до клубу, – розповідає кураторка Оксана Приймачок, – доєдналися і лучани.

Три місяці ходить на заняття пані Лариса. 40 років тому жінка приїхала жити до Луцька. У клуб прийшла, аби удосконалити українську мову. Каже: писати їй легше, ніж розмовляти.

67-мирічна Ніна родом з Херсону. В квітні вимушено переїхала до Луцька. З того часу відвідує розмовний клуб. Українську мову вивчала лише у школі. Заняттями задоволена, бо за п'ять місяців практичних навчань, – розповідає переселенка, – тепер може вільно спілкуватися у житті українською.

Клуб відвідують переважно люди старшого та пенсійного віку, – говорить кураторка Оксана Приймачок. Спочатку українську мову вона викладала через граматику та правильну вимову. Потім, за бажанням відвідувачів, у клубі з’явилися домашні завдання, аби людям вдавалося швидше долати мовний бар’єр, – говорить Оксана Приймачок.

Заняття у розмовному клубі української мови відбуваються щовівторка та щочетверга о 16 годині.

Читайте також: У Луцьку залишилася одна соціальна їдальня для переселенців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна та Польща домовилися розвантажити пункти пропуску, де страйкують польські водії
Наступна новина У Луцьку чоловік обікрав камеру схову в супермаркеті
Останні новини
Схожі новини