Лукашенко легалізував біткоїни у Білорусії

Лукашенко легалізував біткоїни у Білорусії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 22 грудня підписав декрет «Про розвиток цифрової економіки», який легалізує операції з криптовалютами.

Про це Лукашенко повідомив на зустрічі з представниками ділових кіл, повідомляє Громадське

За словами Лукашенка, головна мета документу — створити такі умови, щоб світові IT-компанії приходили в Білорусь.

«Природно, життя змінюється. Ми навіть на початку року не могли говорити про якийсь там майнінг, блокчейни і цю нову криптовалюту. А вже сьогодні це стає реальністю. Тому життя і, природно, нормативно-правова база будуть змінюватися», — наголосив він.

Офіційно декрет поки не оприлюднений. Водночас, білоруське видання БЕЛТА повідомило, що, у першу чергу, декретом легалізується криптовалюта та проведення ICO (первинне розміщення монет).

Наразі криптовалюти не мають визначеного правового статусу в Україні. 31 серпня Рада фінансової стабільності обговорила статус криптовалюти в Україні. Учасники Ради зазначили: якщо законодавчо не врегулювати це питання, то залишиться ризик невизначеності та використання цих інструментів у шахрайських схемах.

У жовтні у Верховній Раді зареєстрували проект, який  пропонує Нацбанку контролювати обіг криптовалют в Україні. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина MULTIPLEX покаже «Кіборгів» воїнам АТО безкоштовно
Наступна новина Міхеіла Саакашвілі можуть «прихистити» Нідерланди
Останні новини
Схожі новини