Луценко відкрив три справи через резонансні заяви щодо Донбасу. Прізвищ не назвав

Луценко відкрив три справи через резонансні заяви щодо Донбасу. Прізвищ не назвав
Генпрокурор України Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що зареєстрував три кримінальні справи про державну зраду, підготовку до фінансування терористів і підготовку до перешкоджання українській армії.

Про це він сказав у відеозверненні, яке оприлюднив у п’ятницю, пише Українська правда.

«Це фактові справи, але хочу прямо сказати, усім реваншистам і усім капітулянтам, всім, хто попробує гратися з українським законом, отримають гідну відповідь. Закон один для всіх. Перемога буде за нами», – запевнив Луценко.

Очільник ГПУ пояснив, що в нього викликала обурення «пропозиція представників України у Мінській контактній групі заборонити вогонь в сторону супротивника».

Справа про підготовку фінансування терористів, за словами Луценка, стосується «тих, хто вважає, що можна відновити торговельні відносини із терористичними організаціями».

Генпрокурор також згадав заяви «представників у Мінську» та «з владних кабінетів» про те, що «росіяни втратили якийсь контроль над терористичними угрупованнями в Луганській і Донецькій області».

«Говорити, що це якісь сепаратисти, які виходять з-під контролю Росії, це неправда», – наголосив Луценко.

Раніше президент Володимир Зеленський говорив, що артилерійські обстріли українських військових свідчать про втрату Росією контролю над найманцями.

Представник України у Мінській контактній групі Леоніда Кучми казав про необхідність не відповідати на «провокаційні обстріли» бойовиків і пропонував скасувати економічну блокаду.

Однак генпрокурор не назвав жодного прізвища і не уточнив, за якими саме заявами він відкрив справи.

"Українська правда" намагається з'ясувати, чи пов'язані перелічені Луценком справи із заявами Кучми. У прес-службі ГПУ не підтверджують, і не спростовують цей зв'язок.

Водночас, законодавством передбачені різні джерела виявленння обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення. Зокрема, справу можна відкрити за усною заявою; повідомленням підприємств, установ, організацій і посадових осіб; повідомленнями у ЗМІ; матеріалами правоохоронних та контролюючих державних органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень; повідомленням представників влади, громадськості або окремих громадян, які затримали підозрювану особу; самостійним виявленням слідчим чи прокурором кримінального правопорушення.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Партія Гройсмана представила першу десятку списку. Хто до неї увійшов?
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 7 червня. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини